Zwolse zwemmers pakken brons op NJK

| 27-10-2018

De zwemmers Kylian Heederik en Sven Klink hebben zaterdag bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) lange afstanden een bronzen medaille weten te veroveren op de 1.500 meter vrije slag. De twee Zwollenaren, uitkomend voor zwemvereniging Deltasteur Kampen, bewezen hiermee wederom tot de top van de Nederlandse zwemmers in hun jaargang te behoren.

Quinn Heederik in actie op het NJK.

Kylian Heederik kwam uit in categorie junioren 4. Lange tijd nam hij in de spannende race de vierde positie in. Bij de start van de laatste 400 meter wist hij echter iedereen te verrassen door enorm te versnellen. Met een eindtijd van 17.11,68 won hij de strijd om de bronzen medaille. Stadgenoot Sven Klink ging bijzonder snel af op deze lange afstand, maar wist in een stabiel ritme te komen. In een prima race verpulverde hij zijn persoonlijk record met dertig seconden en zwom hij naar de derde plaats op het erepodium.

Naast Heederik en Klink verscheen ook Quinn Heederik aan de start voor de loodzware 1.500 meter vrije slag. De talentvolle Zwolse zwemmer liet zien zeker niet onder te doen voor zijn leeftijdsgenoten. Hij snoepte maar liefst 41 seconden van zijn persoonlijk record af en zwom in een fantastische tijd van 17.38,05 naar de zesde plaats. De drie jonge Zwolse zwemmers gaan zich nu voorbereiden op de Overijsselse kampioenschappen korte baan, waarna zij in december aan de start verschijnen bij de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in Eindhoven.

Zwemmen, Kylian Heederik, Sven Klink, Quinn Heederik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws