Zwolse Waaier op zoek naar ‘klasbakken’

| 01-03-2016

“De Zwolse Waaier heeft met name het afgelopen jaar steeds meer vorm gekregen, maar er kunnen nog wel wat klasbakken bij.” Dit zegt Peter Duitman van Rienks Arbodienst, één van de actieve leden van het Zwolse ondernemersnetwerk op de fiets. “Het is gewoon hartstikke leuk om met andere ondernemers te fietsen, samen te ontbijten en vervolgens fris en ontspannen aan de werkdag te beginnen.”

Na de succesvolle start van een Twentse Waaier (mountainbike) besloten voormalig profrenner Maarten Nijland en DjopzZ-directeur Eric Krabbe in het voorjaar van 2014 een Zwolse Waaier op te zetten, om ook Zwolse ondernemers kennis laten maken met de kracht van een ‘waaier’. “De Zwolse Waaier is een manier van actief netwerken voor de moderne ondernemer. Wij bieden ondernemers de mogelijkheid om samen te wielrennen, bij te praten met andere enthousiaste fietsende ondernemers en te discussiëren over de nieuwste fietsframes, maar (on)bewust ook over zakelijke interesses en mogelijkheden”, aldus de initiatiefnemers Nijland (BikeChallenge) en Krabbe (DjopzZ), die blij zijn met de huidige waaier bestaande uit zeker tien enthousiaste Zwolse ondernemers. Al vinden zij - net als Duitman - dat er nog wel wat klasbakken bij kunnen.

“In Zwolle barst het van de fanatieke en sportieve ondernemers, dus ik weet zeker dat de groep nog kan en gaat groeien”, stelt Peter Duitman, die na de eerste keer - mede door de tips en trucs van Maarten Nijland - meteen was verkocht. “De kennis van Maarten is ongelofelijk. Door een kleine tip kan hij jou gewoon een steile bult op laten fietsen, terwijl dat voorheen niet lukte.” Elke tocht van de Zwolse Waaier wordt zorgvuldig uitgestippeld en voorgereden door Nijland. “Op de fiets is er geen vaste hiërarchie, ofwel iedereen is gelijk”, zegt de voormalig profrenner. “Fietsers werken vaak samen, wisselen van koppositie in de waaier om een ander uit de wind te houden en om op adem te laten komen. Sommige sterkere rijders blijven wat langer aan kop en krijgen daarvoor in ruil een stuk aanzien van de hele groep. De manier van fietsen in de groep zegt veel over die persoon, de één is resoluut, een ander samenwerkend, sommigen tactisch en een ander een ‘open boek’. Samenwerken in een peloton betaalt zich daarna terug wanneer de fietsrit is afgelopen.”

De volgende wielerrit van de Zwolse Waaier staat gepland op vrijdag 4 maart om 8.00 uur. “Wij nodigen alle Zwolse ondernemers graag uit om vrijblijvend twee uurtjes mee te fietsen. De start is op sportpark De Vegtlust bij de kantine van voetbalvereniging Berkum, waar wij na afloop douchen en gezamenlijk ontbijten”, vertelt Eric Krabbe. “Wij fietsen nu één keer in de maand, maar wat mij betreft gaan we naar één keer in de twee weken”, stelt Duitman. “Een ochtend op de fiets, onder begeleiding van Maarten Nijland, creëert een duurzame ervaring en zorgt voor een ongekend gevoel van euforie. Je voelt je energieker, opener en vrijer en dat straal je ook uit. Dit zorgt ook nog eens voor een frisse kijk op je werk, een goede vitaliteit en vermindert de drukte en stress op het werk en in het dagelijkse leven.” Aanmelden voor de Zwolse Waaier kan via www.zwolsewaaier.nl, waar ook meer informatie is te vinden.

Wielrennen, Zwolse Waaier, Eric Krabbe, Maarten Nijland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws