Zwolse volleybalderby prooi voor Landstede

| 04-02-2012

De volleybalsters van Landstede hebben zaterdag de Zwolse derby op bezoek bij Bas Autowas Westenholte gewonnen. Het werd vrij eenvoudig 1-3 voor Landstede, dat vooral in de eerste twee sets weinig te duchten had van Westenholte. Pas in de slotfase van de derde set kwam de ploeg van Ron Kranenburg wat beter in de wedstrijd, waarna zijn ploeg de vierde set won. “Stiekem had er meer ingezeten in de derde set”, stelt Kranenburg.

In de sporthal van het Deltion College was er van een uitgesproken derbysfeer geen sprake. Alleen de nagels van de speelsters van Westenholte waren keurig in de oranje en blauwe clubkleuren geverfd. De toegestroomde toeschouwers lieten zich echter nauwelijks horen. Vooral die van Westenholte waren in de eerste sets stil, maar dat kwam voornamelijk door de overmacht van Landstede. De bezoekende ploeg scoorde heel gemakkelijk en won de eerste twee sets met 20-25. “We speelden in die fase prima, maar we waren helaas niet in staat om vier sets lang topvolleybal te spelen”, stelt Ferry de Jong. Hij verving coach Siemen Klaver, die met heren 1 op pad was in Apeldoorn.

Na de makkelijk gewonnen sets kwam Westenholte ook beter in de partij. Aan het einde van de derde set leverde dit ook twee kansen op setwinst op, maar die werden jammerlijk gemist. “Voor hetzelfde geld hadden we die set gewonnen, dan had ik het nog moeten zien”, aldus Kranenburg. “Nu pakten we alleen de vierde set, maar dat was toch een beetje mosterd na de maaltijd.” Door de zege blijft Landstede koploper in de tweede divisie B.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, VC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws