‘Zwolse’ vierde klasse C, Dieze West in A

| 01-07-2016

De vierde klasse C is aankomend voetbalseizoen wederom Zwols gekleurd. In de kelder van het zaterdagvoetbal kruisen CSV ’28, HFC Storica, HTC, VSW, Zwolsche Boys en Wijthmen de degens en daarmee is Zwolle weer goed vertegenwoordigd. Zondag hoofdklasser Dieze West vindt zichzelf terug in de hoofdklasse A.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De hoofdklasse-indelingen zijn aardig op de schop gegaan. Afgelopen jaargang waren er nog drie hoofdklassen, maar vanwege de komst van de tweede divisie zijn er nog maar twee van over. Daardoor komt Dieze West aardig wat onbekende koppen tegen. JOS/Watergraafsmeer, ADO ’20 en De Meern zijn onder andere de tegenstanders. Op zaterdag speelt Berkum voor het derde achtereenvolgende jaar in de eerste klasse D. In die competitie is het de enige Zwolse ploeg, aangezien Be Quick ’28 weer uitkomt in de tweede klasse H. Daarin treft het onder meer ZAC, dat zich vorig seizoen op de laatste speeldag verzekerde van een langer verblijf. Ook WVF speelt in 2H en in derde klasse C is er ruimte voor SVI.

Naast Dieze West komen ook SV Zwolle en Ulu Spor komend seizoen weer uit in het zondagvoetbal. SV Zwolle werd kampioen in de vierde klasse H en is voor het volgende voetbaljaar ingedeeld in de derde klasse D. Daarin treft het onder andere Dedemsvaart, Epe en Heerde. Ulu Spor promoveerde op haar beurt van de vijfde naar de vierde klasse en vindt zichzelf na de zomer terug in de vierde klasse H. De volledige indelingen zijn hier te bekijken.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, SV Zwolle, HTC, VSW, Wijthmen, Ulu Spor, Dieze West, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws