Zwolse sporttalenten kloppen op de deur

| 06-01-2014

De derde editie van het SportGala Zwolle komt dichter en dichterbij. Op zaterdag 25 januari worden in het Landstede Sportcentrum de Zwolse sporters in de spotlights gezet. Wie gaan er met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Op bijvoorbeeld jouw favoriet in de categorie sporttalent van het jaar 2013. Stemmen kan tot en met 15 januari!

Duco Furda
Duco Furda is op 28 juni 2013 Nederlands kampioen geworden op de 400 meter horden. Bij het NK outdoor in Eindhoven won hij met een persoonlijk record van 56,08 seconden de gouden medaille. En dat terwijl de 17-jarige atleet van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 nog niet lang traint op dit onderdeel. Zijn tijd was ook direct goed voor een verbetering van het clubrecord (B-junioren) en de twintigste tijd allertijden. Naast zijn succes op het Nederlands kampioenschap in Eindhoven presteerde Duco in 2013 ook goed op de meerkamp en ontpopte zich meer en meer als allround atleet.

Bas Tietema
De 18-jarige Bas Tietema kan terugkijken op een uitstekend sportjaar 2013. De wielrenner boekte in zijn laatste jaar als junior maar liefst elf overwinningen en dat is niet onopgemerkt gebleven in de wielerwereld. Nadat Bas half september in België de eerste etappe had gewonnen in de Keizer der Juniores werd hij gebeld door Rik Verbrugghe, ploegleider van het Amerikaanse BMC-opleidingsteam. Twee maanden later tekende de Zwollenaar een tweejarig contract bij het BMC Racing Team. Na Karsten Kroon is Bas Tietema pas de tweede Nederlander die een contract in de wacht heeft gesleept bij BMC.

Lenno Witteveen
Basketballer Lenno Witteveen heeft in 2013, na het doorlopen van de gehele jeugdopleiding, zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. Als guard/forward maakte hij zijn eerste minuten in de eredivisie en werd al snel een vaste waarde in de selectie. Hij speelde echter niet alleen voor de Zwolse ploeg, want hij zat ook in de selectie van het Nederlands team onder 18 jaar. Met dat team deed hij in de zomer mee aan het EK (B-divisie). In Macedonië liep Oranje de halve finale net mis en werd uiteindelijk achtste. Voor veel jonge basketballers op het CSE fungeert Lenno als voorbeeld.

Stemmen kan tot en met 15 januari 2014!

Bas Tietema, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, Lenno Witteveen, Duco Furda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws