Zwolse rugbyers nog steeds op titelkoers

| 03-10-2010

Voor de hoofdmacht van Rugby Club Zwolle verloopt het seizoen nog altijd zeer voorspoedig. De Zwollenaren wisten zondagmiddag ook de vijfde wedstrijd van de competitie met een zege af te sluiten. Op sportpark De Marslanden was de herenploeg met 31-0 veel te sterk voor RC Feanster uit Heerenveen.

© Daniëlle van Eerden

Het duel tegen RC Feanster werd door de Zwolse rugbyformatie vooral als een generale repetitie gezien, want komende zondag wacht in Deventer de wedstrijd tegen nummer twee The Pickwick Players. De Zwollenaren oogden tegen de Friezen dan ook wat nerveus. Desondanks wist Zwolle wel de punten binnen te halen. De voorwaartsen van RC Zwolle lieten zien dat de trainingen hun vruchten afwerpen, want ze speelden ijzersterk. Daarentegen lieten de heren van de lijn het soms afweten en gaven iets teveel de bal uit handen. Heerenveen was echter niet in staat om hier wat mee te doen en de heren van Zwolle veroverden keer op keer de bal snel terug. Mede hierdoor wist Zwolle toch vijf keer te scoren en daarmee ook het bonuspunt binnen te halen.

Dankzij de 31-0 overwinning staat Rugby Club Zwolle nog steeds zonder puntverlies aan kop in de derde klasse noordoost. The Pickwick Players uit Deventer staat tweede. Net als Zwolle heeft de Deventer ploeg kampioensaspiraties, dus wordt het treffen tussen beide ploegen een zeer interessant gevecht. Het competitieduel tussen The Pickwick Players en Rugby Club Zwolle begint zondag 10 oktober om 14.30 uur op sportpark Keizerslanden. Als Zwolle in Deventer weet te winnen, dan zet de Zwolse formatie een grote stap richting de felbegeerde titel.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws