Zwolse Ladies Run past routes iets aan

| 02-11-2017

De organisatie van de Zwolse Ladies Run heeft besloten de routes iets aan te passen. Aankomende vrijdag staat de tweede editie van de vrouwenloop op het programma en zowel de 2,5 als de 5 kilometer is iets aangepast. “Het loopt minder over voetpaden en meer over de rijwegen. Ik hoop dat die aanpassingen het ook echt beter maken”, zegt Nanja Schorel, die vrijdag zo’n 800 loopsters verwacht.

© Popphoto.nl

Het was na afloop van de eerste editie één van de aanmerkingen van de loopsters: voetpad op, voetpad af, dat viel niet echt in de smaak. Zodoende besloot Schorel om de routes iets te verleggen, om daarmee het probleem enigszins op te lossen. Daarnaast starten de twee afstanden nu na elkaar. Eerst maken de deelnemers aan de 2,5 kilometer hun ronde en daarna komen de lopers van de 5 kilometer in actie. Het moet er voor zorgen dat het wat overzichtelijker wordt. “Vorig jaar liep het op een gegeven moment door elkaar, waardoor het bij de splitsing soms niet duidelijk was. Nu lopen we eerst een ronde voor de 2,5 kilometer en daarna doen we het opnieuw”, vertelt Schorel, die verder besloot om de prijsuitreiking te schrappen. “Daar zitten die vrouwen niet op te wachten. Ze willen een goede tijd lopen, maar daarna ook gezellig een borrel drinken. Dat is ook wat je veel hoort.”

Schorel, organisator van de Zwolse Ladies Run, verwacht dat er vrijdag om en nabij de 800 vrouwen door de Zwolse binnenstad lopen. Er wordt, net als vorig jaar, gestart op de Grote Markt. “Ik ben heel tevreden met dat aantal, het is prima zo. Het kan ook niet echt groter, want dan is de Grote Markt te klein. Vorig jaar stond iedereen daar al aardig dicht op elkaar.” De eerste lopers vertrekken vrijdagavond om 19.30 uur. “Ik hoop dat het een gezellige avond wordt, met een leuke groep. Je ziet ook vaak moeders en dochters en vriendinnen. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en alles staat klaar om te beginnen”, aldus Schorel.

Hardlopen, Nanja Schorel, Zwolse Ladies Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws