Zwolse Ladies Run is onverwacht populair

| 18-10-2016

De allereerste Zwolse Ladies Run valt in de smaak. De loop vindt plaats op vrijdag 28 oktober en tikt nu al bijna de duizend inschrijvingen aan. Voor organisator Nanja Schorel komt dat ook een beetje als een verrassing. “We gingen uit van een inschrijving of vijfhonderd, dus dit is wel een beetje boven verwachting. Zwolle was blijkbaar toe aan een vrouwenloop”, zegt zij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Schorel en haar medeorganisatoren organiseerden al de nodige hardloopevenementen in de stad. Zo hielden ze vorig jaar de Glowloop, was er een zogeheten ColorRain en ook een Mudrun Fun. Twee van de drie waren geen groots succes, maar de nieuwe Zwolse Ladies Run lijkt dat wel. Met nog ruim anderhalve week tot de start hebben zich al bijna duizend vrouwen ingeschreven. Volgens Schorel komt dat door het nieuwe concept, aangezien dat beter bij de stad past. “Zwolle is toch meer een hardloopstad dan een stad voor funlopen, dat blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. Natuurlijk is het wel een beetje voor de fun, maar ditmaal werken we bijvoorbeeld met tijdsregistratie. Dat valt waarschijnlijk in de smaak.”

Het was dan ook een bewuste keuze van de organisatoren en dat zorgt voor een rijkelijk gevuld deelnemersveld. Moeders met dochters schreven zich in, bedrijven weten de weg naar het evenement te vinden en ook lopers van buiten Zwolle komen naar de stad. Daar lopen ze afstanden van 2,5 kilometer of 5 kilometer, routes die dwars door de binnenstad gaan. “Met de Glowloop gingen we het Kerkbrugje nog over, dat doen we nu niet. We blijven echt in de binnenstad, waardoor je ook door de kleine steegjes komt. Daardoor ontstaat er een hartstikke leuk rondje. De 2,5 kilometer is er voor de vrouwen die net zijn begonnen of willen beginnen, de 5 kilometer voor de wat meer getrainde lopers. Het wordt heel erg leuk”, denkt Schorel.

Zwolle zat dus te wachten op een speciale loop voor vrouwen, zoveel is wel duidelijk. De Zwolse Ladies Run is er eentje zonder weinig poespas. Randactiviteiten zoals bij de Glowloop zijn er dan ook niet. “We hebben wel een deejay en we doen ook een gezamenlijke warming-up, maar daarna gaan we vooral hardlopen. De vrouwen hebben een foamstick in de hand, maar dat is vooral voor de veiligheid. Al zorgt dat natuurlijk ook voor een grappig plaatje”, zegt Schorel, die hoopt dat er nog meer vrouwen zijn die zich op gaan geven. “Er heerst een leuke sfeer, het is gezellig en er is voor ieder wat wils. We hopen dat we boven de duizend deelnemers komen.”

Hardlopen, Nanja Schorel, Zwolse Ladies Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws