Zwolse Keepersbattle blijft enorm populair

| 15-06-2017

Ook de derde editie van de Zwolse Keepersbattle valt in de smaak. Organisator Alrik van den Berg startte drie jaar geleden met het initiatief en nog altijd vinden Zwolse doelmannen hun weg naar het evenement. Op 22 juni staat de volgende Keepersbattle op het programma en alle clubs uit Zwolle leveren een JO19-keeper. “Ik ben daar heel erg blij mee. Het is leuk dat het zo in de smaak valt”, geeft Van den Berg aan.

De Keepersbattle wordt gehouden in de mini-arena van voetbalvereniging Berkum. De JO19-junioren komen tijdens het evenement uit in twee poules, waarvan de nummers één en twee naar de kruisfinales gaan. De wedstrijden duren twee minuten, waarbij de deelnemers elkaar vanaf maximaal zestien meter onder vuur nemen. Schiet de ene keeper de bal in de handen van de ander, dan mag de ander gaan schieten. Komt de bal op de paal, lat, of komt hij weer terug in het spel, dan ontstaat er een één tegen één-duel. “Soms stuur ik een keeper een appje en dan weet hij niet eens wie ik ben. Toch zijn ze dan direct enthousiast. Mooi toch?”, zegt Van den Berg.

Het toernooi start om 18.00 uur en zo rond de klok van 20.00 uur beginnen de finales. Van den Berg is stiekem nog op zoek naar een naamgever, al is dat voor hem geen kwestie van moeten. “Het is vooral belangrijk dat de keepers het naar hun zin hebben. Het is hartstikke mooi om te doen, dat weet ik nog wel van vroeger. Als er iemand is die zijn naam aan het toernooi wil verbinden, dan zou dat natuurlijk hartstikke mooi zijn”, vertelt de initiatiefnemer. Voor meer informatie over het evenement zie de Facebook-pagina van de Zwolse Keepersbattle.

VV Berkum, Voetbal, Sportpark De Vegtlust

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws