Zwolse karateka’s tweede van Nederland

| 07-03-2017

Het Nederlands kampioenschap karate voor senioren en teams in Apeldoorn heeft Mossel-Boot afgelopen weekend vijf medailles opgeleverd. Het meisjesteam 12-13 jaar was één van de gelukkigen en pakte een zilveren medaille. Dylan van Moerkerk en Ozan Arslan wonnen in hun gewichtsklasse een bronzen plak.

Het weekend begon voor Mossel-Boot zaterdag met de seniorenwedstrijden. Namens Mossel-Boot vielen Ozan Arslan en Dylan van Moerkerk in de prijzen. Van Moerkerk moest in de halve finale het hoofd buigen voor de geroutineerde O’Neil Zuiverloon uit Rotterdam, maar pakte wel een bronzen medaille. Clubgenoot Arslan, bezig aan een comeback na twee jaar studieperikelen, pakte een knappe derde plaats bij de middengewichten. Hij miste nog wat wedstrijdritme, maar zijn trainingsarbeid resulteerde op het NK in eremetaal. Over twee weken doen beide karateka’s mee aan de Lotto Dutch Open in Rotterdam, waar zich al ruim 1.100 deelnemers voor hebben ingeschreven.

Ook teams succesvol
Op zondag was het de beurt aan de ploegen bestaande uit karateka’s van 12 jaar en ouder. De teams bestonden uit drie deelnemers en één reserve. Voor het toernooi werd het team meisjes 12-13 jaar van Mossel-Boot aangemerkt als titelkandidaat en dat bleek niet onterecht. Winnen deden Marciana Bosveld, Luna Helbers en Ilse Kamerman niet, maar wel namen zij een zilveren plak mee naar huis. In de finale, die Kamerman door een blessure aan zich voorbij moest laten gaan, was de ploeg van Alken uit Geleen net te sterk. De jongens 12-13 jaar pakten via de herkansing een bronzen plak en dit gold ook voor de meisjes 16-17 jaar van Mossel-Boot.

Karate, Budo Stichting Boot, Ozan Arslan, Dylan van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws