Zwolse karateka’s pakken belangrijke titels

| 26-06-2016

De Zwolse karateka’s van Mossel-Boot hebben dit weekend van zich doen spreken. Dylan van Moerkerk zegevierde in Salzburg zeer overtuigend bij de open Oostenrijkse kampioenschappen tot 21 jaar. Zijn broertje Joël was in Oostenrijk eveneens op dreef, maar greep nipt naast eremetaal. En op het NK wado karate in Zoetermeer werden Marciana Bosveld en Thijmen Hasselt nationaal kampioen, terwijl Araik Gevorgian zilver pakte.

Voor Dylan en Joël van Moerkerk was het toernooi in Oostenrijk een belangrijk meetmoment voor het EK in februari 2017. De oudste van de twee broers toonde aan in uitstekende vorm te verkeren. Op het internationale toernooi pakte hij immers de titel in de klasse tot 75 kilogram. Hij was in de finale met 3-1 te sterk voor zijn concurrent Bryan Lusse. Dylan van Moerkerk scoorde in de beginfase vooral met zijn snelle stoten en wist zijn voorsprong in het tweede deel van de strijd goed vast te houden. Zijn broertje Joël van Moerkerk was in Salzburg dichtbij eremetaal, maar verloor de wedstrijd om de derde plaats.

Terwijl de gebroeders Van Moerkerk hun kunsten vertoonden in Oostenrijk, waren er drie sporters van de Zwolse club naar Zoetermeer afgereisd voor de Nederlandse kampioenschappen wado karate. En dat drietal presteerde uitstekend. Marciana Bosveld wist als eerste de nationale titel te pakken. Zij was in de spannende finale met 3-2 te sterk voor Manuela Groot uit Haarlem. Thijmen Hasselt volgde vervolgens het goede voorbeeld van zijn clubgenote en won in de klasse tot 52 kilogram zijn eerste nationale titel. En tot slot was Araik Gevorgian heel dichtbij de titel bij de senioren tot 84 kilogram, maar verloor nipt van Robin Ooms uit Rotterdam.

Karate, Budo Stichting Boot, Vechtsporten, Dylan van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws