Zwolse instanties helpen bij Koningsspelen

| 16-03-2016

SportService Zwolle organiseert op vrijdag 22 april weer de jaarlijkse Koningsspelen. Basisschoolleerlingen uit de groepen 5 en 6 krijgen op de sportparken Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen en Het Hoge Laar en in de Calohal en in zwembad De Vrolijkheid een dag vol sport voorgeschoteld. Verschillende Zwolse instanties helpen mee in de organisatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Koningsspelen worden sinds 2013 georganiseerd. Het is de bedoeling om, door middel van een sportief Oranjefeest, kinderen uit het basisonderwijs te laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten. In Zwolle is SportService Zwolle de organisator van het evenement en zij krijgt daarbij de steun van verschillende Zwolse instanties. Diverse sportverenigingen helpen mee en ook Landstede, de Calo-opleiding van Hogeschool Windesheim, het Deltion College en het Thomas a Kempis College bieden ondersteuning. De scholen die niet deelnemen aan de Koningsspelen kunnen via SportService Zwolle toch ondersteuning krijgen. “Er is een draaiboek beschikbaar en er zijn leskaarten die gebruikt kunnen worden.”

De Koningsspelen zijn in Zwolle een eerste aanzet naar Koningsdag. Op woensdag 27 april viert het koningspaar de jaarlijkse feestdag in Zwolle, waar ook sport een prominent onderdeel zal zijn. Het Rode Torenplein wordt die dag een plek waar top- en breedtesport hand in hand gaan. “Bekende en onbekende Zwolse sporters gaan Zwolle daar als sportstad vertegenwoordigen”, meldt SportService Zwolle. Voor meer informatie over de Koningsspelen zie www.koningsspelenzwolle.nl.

SportService Zwolle, Sportpark De Weide Steen, Sportpark Marslanden, Deltion College, Sportpark De Verbinding, Thomas a Kempis College, Landstede, Calohal, Sportpark Het Hoge Laar, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws