Zwolse hardlopers sluiten 2011 in stijl af

| 02-01-2012

Een groot aantal Zwolse hardlopers heeft het jaar 2011 in stijl afgesloten. Bij verschillende hardloopwedstrijden in de regio doken op de laatste dag van het jaar leden van PEC 1910 en BB-lopers op. En ze presteerden niet onverdienstelijk, want er werd veel gewonnen.

Zo schreef BB-loper Dick van Os op de laatste dag van 2011 de vijfde editie van de Zuidbarger Carbidloop op zijn naam. Dick liep de 4,9 kilometer in 19 minuten en 32 seconden. “Ik heb lekker gelopen. Ik ben alleen te snel gestart, waardoor ik in de derde kilometer iets moest inleveren. Maar ik had gelukkig nog wel voldoende over om de laatste kilometer weer te versnellen”, aldus de BB-loper, die als winnaar een melkbus in ontvangst mocht nemen. Clubgenoot Marcel de Ruiter had voor de 12 kilometer van de Oudejaarsloop van Kampen 52 minuten en 15 seconden nodig. En BB-loper Arne Mulder liep de Sylvestercross in Soest en finishte op de 8 kilometer als vierde in 30.05.

Eveneens op 31 december testte Henk Smalbrugge, die van PEC 1910 overstapt naar BB-lopers, zichzelf op de 9,3 kilometer lange Oliebollenloop in Hasselt. Henk liep onbedreigd naar de winst en finishte na 30 minuten en 54 seconden. Achter Henk werden Roel-Jan Heeringa (PEC) en Eric Kloosterziel (PEC) respectievelijk tweede en derde. Rob Harte en Hanno Treep kwamen binnen op een zesde en zevende plek. PEC-loopster Rianne de Jong wist op dezelfde afstand tweede te worden bij de dames. Ze kwam binnen in 44.53. De zege op de 6,2 kilometer was voor Wilco Steenwijk (PEC) in 21.53. Clubgenoot Gerben van Beek werd vijfde. Op de kortste afstand (3,1 kilometer) was PEC-atleet Sander Kloosterziel de snelste in 12 minuten en 13 seconden.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Hanno Treep, Eric Kloosterziel, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Dick van Os

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws