Zwolse hardlopers laten zich weer zien

| 09-01-2012

De Zwolse hardlopers van PEC 1910 en BB-lopers hebben zich in het afgelopen weekeinde weer laten zien. Vooral de prestaties van Linda Eektimmerman (PEC) en Borre de Gier (BB-lopers) sprongen in het oog. Eektimmerman liep tijdens de Brink tot Brinkloop van Deventer naar Bathmen naar een derde plaats bij de vrouwen, terwijl De Gier bij diezelfde loop veertiende werd in een knappe 37.58. “Meteen een 37-er! Dat had ik niet verwacht”, aldus De Gier.

Linda Eektimmerman liep de Brink tot Brinkloop in 44.39, wat een persoonlijk record betekende. De PEC-loopster verbeterde haar persoonlijk snelste tijd met maar liefst veertig seconden. Hellen de Vries (PEC) stond sinds enkele weken weer aan de start van een wedstrijd. Op de 10 kilometer in Woudenberg liep zij in een tijd van 40.52 naar een knappe tweede plaats. De BB-lopers Henry Visscher, Peter Ligthart en Daniël Gouw namen allen deel aan de Nieuwjaarsloop in Zwartsluis. Zij liepen respectievelijk naar een vierde, zevende en negende plaats. Wilco Steenwijk van PEC liep op de tien kilometer tijdens De Wilde Midwinterloop in Vaassen naar een knappe tweede plaats. In 37.20 werd hij in zijn eigen categorie zelfs eerste.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Borre de Gier, Peter Ligthart, Linda Eektimmerman, Henry Visscher, Daniël Gouw

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws