Zwolse handballers beleven slecht weekend

| 27-10-2015

Voor de handballers van SV Zwolle was het een weekend om snel te vergeten. De damesploeg van de Zwolse vereniging ging met 21-23 onderuit tegen Nijhof/Broekland en ook de herenformatie moest een nederlaag slikken. Zij gingen bij Cabezota, een nieuw team uit Enschede, met liefst 26-14 ten onder.

De mannenploeg van SV Zwolle trad zaterdag aardig gehavend aan. Het moest het in Enschede doen zonder twee bepalende spelers en ook coach Daniƫlle ter Haar was afwezig. SV Zwolle speelde daardoor met de invallers Frank van Velzen en Patrick Dania, die allebei een aardige pot speelden. Toch was het niet voldoende voor een zege. In de eerste helft werden de verhoudingen al goed duidelijk en bij rust keek Zwolle dan ook tegen een 14-5 achterstand aan. In de tweede helft rechtte de ploeg nog even de rug, maar dat bleek van korte duur. Met een 26-14 nederlaag keerde SV Zwolle weer huiswaarts.

Ook de dames van SV Zwolle kwamen een dag later niet tot een overwinning. Tegenstander Broekland werd vorig jaar nog op een ruime nederlaag getrakteerd, dit jaar bleek echter alles anders. De Zwolse ploeg begon nog wel met een voorsprong, maar zag Broekland al rap langszij komen. De gasten stonden bij rust met 8-12 voor en trokken uiteindelijk de zege over de streep. SV Zwolle kwam in het tweede bedrijf nog wel terug tot 19-19, vocht voor wat het waard was, maar dat bleek niet voldoende: 21-23. Komende zaterdag komen beide ploegen weer in actie. De heren spelen om 20.15 uur uit bij Heeten, terwijl de dames om 20.30 uur op bezoek gaan bij E&A 2.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws