Zwolse greenkeeper ontvangt nominatie

| 21-11-2014

Martin Brummel, hoofdgreenkeeper en baanmanager van Golfclub Zwolle, is genomineerd voor de titel ‘Greenkeeper of the Year’. De verkiezing wordt gehouden door het vakblad Greenkeeper en de winnaar wordt op donderdag 17 december in Tilburg bekend gemaakt. Naast Brummel strijden er nog vijf greenkeepers om die ene felbegeerde award. “De prijs wordt uitgereikt aan een gewaardeerde greenkeeper met bijdrage aan het vak, zijn vakgenoten en zijn eigen golfbaan”, zo luidt het bericht.

De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer in zowel Nederland als België gehouden. De jury is een jaar lang bezig geweest met het interviewen, bezoeken en evalueren van de ongeveer vijftig kandidaten, die voor het overgrote deel werden aangedragen door hun collega’s. De greenkeepers werden beoordeeld op vakmanschap, de manier waarop ze hun werk organiseren en de ‘public relations’ die ze uitdragen voor het vak. De schifting tot de zes huidige kandidaten is uiteindelijk tot stand gekomen aan de hand van het bestuderen van ingevulde vragenformulieren en een bezoek van de jury aan de baan. Naast Martin Brummel dingen ook Kristian Summerfield (Golf- en Businessclub de Scherpenbergh), Nico Burns (The International), William Boogaarts (Golfbaan De Turfvaert), Derck Versteegh (The Dutch) en Jeroen Vingerhoets (Prise d’eau Golf) mee naar de prijs.

De officiele uitreiking vindt plaats op 17 december op de Tilburgse golfbaan Prise d’eau, waarna een dag later nog een huldiging volgt. “De Nederlandse Golf Federatie omarmt dit initiatief en daarom wordt de winnaar tijdens het NGF Sportgala nogmaals gehuldigd.” Organisator Hein van Iersel hoopt dat de verkiezing voor meer waardering zorgt. “In tegenstelling tot bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk wordt in België en Nederland het beroep van greenkeeper niet altijd op juiste waarde geschat. Daarom is het een goede zaak dat er een beoordeling van deze beroepsgroep wordt gegeven door een onafhankelijke jury, die raakvlakken heeft met het vak.” Juryvoorzitter Wim Smits doet daar nog een schepje bovenop. “Sommige greenkeepers waren nog te bescheiden om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. We willen vakgenoten enthousiasmeren om mee te werken aan publiciteit en waardering voor het vak, op welke manier dan ook.”

Golfclub Zwolle, Golf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws