Zwolse Grachtentocht bereikt deelnamelimiet

| 10-02-2012

De organisatie van de Zwolse Grachtentocht heeft voor zaterdag 11 februari de limiet van 1.500 aanmeldingen bereikt. De organisatie hoopte vooraf op een honderdtal deelnemers, maar kreeg een overvloed aan belangstellenden. In totaal schreven 1.600 mensen zich in voor de tocht, maar er worden maar 1.500 mensen op het ijs toegelaten. De overige honderd inschrijvers zijn op een reservelijst geplaatst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het startschot van de tocht, die dit jaar haar eerste editie beleeft, wordt zaterdag om 12.00 uur gegeven door de bekende ex-schaatser Reinier Paping, winnaar van de Elfstedentocht in 1963. De laatste deelnemers mogen tot vier uur het ijs op en om vijf uur dient men uiterlijk binnen te zijn. Speciaal voor de kinderen is er op het Rodetorenplein een baan aangelegd, waar zij onder begeleiding van een ouder gebruik van mogen maken.

Overal langs de route presenteren de deelnemende horecagelegenheden zich met koek-en-zopie. Rond het parcours is een vaste prijsafspraak gemaakt, waarbij dranken 1,50 euro kosten en voor wat te eten betaal je zaterdag 2,50 euro. Het organisatiecomité zoekt nog wel vrijwilligers om het parcours op te bouwen. Voor meer info kun je daarvoor kijken op de site van de Zwolse Grachtentocht.

Schaatsen, Natuurijs, Zwolse Grachtentocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws