Zwolse Grachtenrace in zeven minuten vol

| 3 Maanden geleden.

Het deelnemersveld voor de elfde editie van de Volvo Zwolse Grachtenrace was binnen zeven minuten ingevuld. In totaal verschijnen er zaterdag 22 juni liefst 600 roeiers op het water. “Dat geeft echt een kick en maakt dat we ook dit jaar weer extra ons best gaan doen om de race zo goed mogelijk te laten verlopen”, zegt mede-organisator Josje Waagmeester.

© Jan Burgman Fotografie

De roeiers, verdeeld over zeventig teams, roeien een race van ruim 15 kilometer. “De deelnemers roeien in totaal drie rondes door de grachten en op het Zwarte Water. Het keerpunt bevindt zich iets na de Mastenbroekerbrug, vlakbij Stadshagen. Vooral de grachten maken de race extra spannend, want vanwege de vele bochten komt er extra tactiek en kracht bij kijken”, vertelt Waagmeester. De herenrace start om 10.45 uur en de vrouwen beginnen om 13.15 uur. Plaats van handeling is onder de Rodetorenbrug, tussen het Rodetorenplein en De Hofvlietvilla. De prijsuitreiking vindt daar om 18.00 uur plaats.

Net als vorig jaar zorgt DJ Etienne voor de muzikale noot. “Iedereen is van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen. We kijken terug op een zeer feestelijke jubileumeditie, maar ook dit jaar maken we er weer een feest van. Al binnen zeven minuten was de deelnemerslimiet bereikt. Dat zegt wat over de bekendheid van de race, maar ook over de prachtige locatie van de start en finish. De Hofvlietvilla is een toplocatie met open uitzicht op het water.”

Roeien, Zwolse Grachtenrace

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws