Zwolse grachten decor voor schaatstocht

| 08-02-2012

Een groep enthousiaste ondernemers heeft de koppen bij elkaar gestoken en gaat zaterdag 11 februari de eerste editie van de Zwolse Grachtentocht organiseren. De tocht begint om 12.00 uur vanaf het Rodetorenplein, waarna de deelnemers onder andere schaatsen over de Thorbeckegracht. Op dit moment zijn er nog twee bruggen waar de schaatsers niet onderdoor kunnen. Hier gaat de organisatie tapijt neerleggen om te klunen.

Het parcours gaat vanaf het Rodetorenplein rechtsaf de gracht op, gelijk weer rechtsaf de Thorbeckegracht op en aan het einde wederom rechtsaf om zo weer terug te keren naar het Rodetorenplein. Op meerdere plaatsen langs het parcours wordt gezorgd voor koek-en-zopie, om ook de inwendige mens te versterken. Het organisatiecomité is op dit moment nog wel opzoek naar blaasorkesten om de nodige sfeer te brengen en vegers om de route sneeuwvrij te maken, zodat de ijskwaliteit optimaal is.

De organiserende horecagelegenheden zorgen langs de route voor de stempelposten en ook voor terrasjes op het ijs. Vanaf 11.00 uur zullen er twee caravans op het Rodetorenplein staan, waar de startbewijzen opgehaald kunnen worden. Opgeven voor de grachtentocht kan via zwolsegrachtentochtno@spmlive.nl. Deelnemers krijgen na afloop van de tocht een oorkonde en een aandenken.

Schaatsen, Natuurijs, Zwolse Grachtentocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws