Zwolse Gouden Schoen voor Levi El Atiaoui

| 16-06-2017

Levi El Atiaoui is de winnaar geworden van de Zwolse Gouden Schoen. De goalgetter van Dieze West JO19-1 was tijdens het Zwols Kampioenschap Voetbal 2017 goed voor elf treffers en daarmee gaf hij de concurrentie duidelijk het nakijken. In het treffen om de derde plaats met CSV ’28 nam El Atiaoui één goal voor zijn rekening. “Iedereen riep dat ik die penalty moest nemen, dus dat deed ik maar”, lacht de topscorer.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

El Atiaoui had zijn koppositie vooral te danken aan een briljante avond tegen Zwolsche Boys. Dieze West won die poulewedstrijd met liefst 14-0 en tijdens die ontmoeting trof El Atiaoui zes keer doel. Daarmee verdrong hij Jordi Kleinlugtebeld (Berkum) van de koppositie en die plaats stond hij niet meer af. “Ik miste de halve finale door een schorsing, dat was wel jammer. Uiteindelijk had ik liever eerste geworden met het team, want dat hadden we als doel. Maar dat ik deze bokaal heb gewonnen, is natuurlijk wel hartstikke mooi”, vertelt de topscorer, die al bijna vier seizoenen uitkomt in het seniorenvoetbal. Toch deed hij graag mee aan het Zwols Kampioenschap. “Het is een mooie afsluiter, leuk om mee te doen. Maar nogmaals, jammer dat we vierde zijn geworden.”

In het laatste duel met CSV ’28 (6-1) kon de strijd om de Zwolse Gouden Schoen nog spannend worden. Nummer twee Camiel Taïb (CSV ’28) had maar drie goals minder dan El Atiaoui, waardoor hij nog een greep kon doen naar de koppositie. Zover kwam het niet, want Taïb kwam niet tot scoren. El Atiaoui deed dat wel en zodoende mocht hij tijdens de prijsuitreiking de Zwolse Gouden Schoen in ontvangst nemen. “Ik heb het wel in de gaten gehouden, maar het was tijdens de wedstrijd niet een strijd of zo. Ik ben blij dat ik heb gewonnen”, lacht Levi El Atiaoui, die tevens geselecteerd is voor het Dreamteam 2017. Kijk voor de complete topscorerslijst op www.zwolskampioenschap.nl/topscorers.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Voetbal, Dieze West, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws