Zwolse golfjeugd gaat voor hoogste niveau

| 28-05-2014

“Wij hebben uitgesproken dat we naar het hoogste niveau willen. Hopelijk lukt het dit seizoen al.” Dit zegt golfer Bart Bakker Schut, die samen met drie collega’s het eerste jeugdteam van Golfclub Zwolle vormt. De jongelingen spelen dit seizoen in de tweede klasse, maar hopen op promotie naar het hoogste niveau. “Ik heb goede hoop dat het gaat lukken.”

Bart Bakker Schut, Floris-Jan Oosterhof, Julian Wendt en Wydia van Velp begonnen het seizoen op 18 mei met een gelijkspel tegen Almeerderhout 2. Afgelopen weekend diende de Zwolse formatie als gastheer, waardoor het niet in actie kwam. Op 22 en 29 juni wachten nog ontmoetingen met respectievelijk De Gelpenberg en de Noord-Nederlandse. Laatstgenoemde won de eerste twee wedstrijden, waarvan één reglementair. Lauswolt schreef zich namelijk in voor de competitie, maar kon uiteindelijk geen volwaardig team op de been brengen. “Daardoor wint elke ploeg reglementair met 12-0”, zegt Bakker Schut. De wedstrijdvorm is bij de jeugd hetzelfde als bij de senioren. Er wordt een individuele wedstrijd gespeeld, gevolgd door wedstrijden in duo’s.

Om uiteindelijk te promoveren moet de ploeg in ieder geval bovenaan eindigen. Is die opdracht vervuld, dan wacht nog een promotiewedstrijd tegen een andere kampioen uit de tweede klasse. De winnaar van dat duel komt volgend jaar uit in de eerste klasse, het hoogste niveau in Nederland. Maar er is nog een lange weg te gaan. “Toch verwacht ik dat wij in deze competitie sowieso mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Om kampioen te worden moeten we nog zeker drie wedstrijden winnen. We kunnen ons dus geen fout meer permitteren, zo simpel is het. Het zou geweldig zijn als het gaat lukken”, sluit de golfer af.

Golfclub Zwolle, Golf, Golfjeugd Zwolle, Floris-Jan Oosterhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws