Zwolse Futsal League start met acht teams

| 24-02-2016

Ruim zeventig jongeren verdeeld over acht teams nemen vanaf vrijdag 4 maart deel aan de allereerste editie van de Zwolse Futsal League van WRZV Zaalvoetbal. De Zwolse zaalvoetbalvereniging organiseert de competitie voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar in samenwerking met SportService Zwolle en de KNVB.

© Annet van Raalten

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben de zaalcompetitie de afgelopen weken flink gepromoot op MBO-scholen en in de Zwolse woonwijken. Dit heeft geresulteerd in uiteindelijk acht teams. Tot tevredenheid van de organisatie. “Aangezien er geen structurele zaalvoetbalactiviteiten zijn voor deze doelgroep en de vraag hiernaar wel leeft, spelen we op deze wijze goed in op de wensen en behoeften van de jongeren. Daarnaast sluit de Zwolse Futsal League naadloos aan op de zaalvoetbalacademie voor jongeren tot 16 jaar is”, aldus een zeer tevreden Freddy Eikelboom, voorzitter van WRZV Zaalvoetbal. “Alle jeugd vanaf 10 jaar kan nu structureel komen zaalvoetballen bij onze zaalvoetbalvereniging, waar we uiteraard erg blij mee zijn!”

De wedstrijden van de Zwolse Futsal League worden elke vrijdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur gespeeld. Alleen op vrijdag 4 maart wordt er in een toernooivorm gespeeld, zodat alle teams elkaar leren kennen. In totaal worden er veertien speelrondes in competitievorm afgewerkt.

Voetbal, SportService Zwolle, KNVB, WRZV-hallen, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws