Zwolse atleten succesvol in Harderwijk

| 15-01-2012

Verschillende Zwolse lopers hebben zaterdag tijdens het Gelders-Overijssels Crosskampioenschap in Harderwijk voor het nodige succes gezorgd. Zo was Lotha Opara (PEC) de snelste in haar race over 1.000 meter en behaalde Lieve Tollet (BB-lopers) een knappe derde plaats op de zes kilometer. “Het was mijn eerste cross sinds de middelbare school. Ondanks dat het zwaar was, was het de moeite waard om weer in het ritme te komen voor de grote wedstrijden”, aldus Tollet.

Lotha Opara liep haar 1.000 meter in 4 minuut 47 en bleef daarmee de concurrentie maar net voor. De nummer twee eindigde op één seconde van de winnares. Lieve Tollet liep haar zes kilometer in 25:54, goed voor een derde plaats. Ze liep meer dan een minuut langzamer dan de uiteindelijke winnares. Cas Swienink (PEC) zorgde met een derde plaats op de 3,5 kilometer voor de derde Zwolse medaille van de dag. Op 200 meter van de eindstreep liep hij weg van zijn naaste belager, waardoor Swienink het brons veiligstelde. Luuk Vos, ook van PEC, liep in diezelfde race in 14:33 naar een achtste plaats.

Bij de heren kwamen op de 10,4 kilometer nog de nodige atleten van BB-lopers in actie. Zo eindigde Henry Visscher in 40:29 op een achtste plaats. Diederik Verhoef en Leroy Olthof werden respectievelijk dertiende en zestiende. Rubin Vos (PEC) weet na de nodige zeges in het Sallands Cross Circuit ook weer eens hoe het is om niet op het podium te staan. Op de zes kilometer voor Jongens A en B werd de succesvolle Zwollenaar vierde. Hij liep de race in een tijd van 23:05.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Rubin Vos, Leroy Olthof, Lieve Tollet, Henry Visscher, Cas Swienink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws