Zwolsche Boys wil niets anders dan titel

| 23-08-2016

Het was één van de opvallendste clubs tijdens de afgelopen ‘transferperiode’ in het amateurvoetbal. Aan de hand van Jan Verheijen, de nieuwe trainer, haalde Zwolsche Boys de ene na de andere nieuweling binnen. Dat alles om het ultieme doel te bewerkstellingen: kampioen worden in de vierde klasse. “Dat moet. Gas geven en de baas zijn, daar gaat het om”, zegt Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

‘Lodewijk de Vries gaat van Dieze West naar Zwolsche Boys.’ ‘Maikel Kroes stapt over van Edon naar Zwolsche Boys.’ ‘Nenad Lukic keert terug bij Boys.’ En zo kunnen we nog wel even doorgaan met de berichten van voor de zomer. Vierdeklasser Zwolsche Boys hengelde voor de vakantie een bak aan nieuwe spelers binnen, mede door toedoen van Jan Verheijen. De nieuwe trainer bekeek een handvol wedstrijden van zijn nieuwe ploeg en kwam tot de conclusie dat nieuw bloed broodnodig was. Zo gezegd, zo gedaan. Hij dook zijn netwerk in en kwam met de ene na de andere nieuwe naam. “Ze werkten wel hard, dat moet ik ze nageven. De ploeg beschikte alleen over heel weinig creativiteit. Gelukkig heb ik dat kunnen vinden.”

De spelers vormen samen nog een vreemdelingenlegioen, maar moeten uiteindelijk een kampioensteam worden. Want dat is wat Verheijen wil, kampioen worden. Ook als dat moet met een boel spelers van buitenaf. “Natuurlijk speel je het liefst met spelers van Boys in het eerste. Maar als de kwaliteit er niet is, dan moet je die elders halen”, is de coach duidelijk. Het nieuwe Zwolsche Boys kende zaterdag een prima start van de bekercompetitie. Er werd met 2-1 gewonnen van derdeklasser VEVO en dat was welkom. De oefenwedstrijden werden namelijk bijna allemaal verliezend afgesloten. “We hebben expres gekozen om mee te doen aan het sterk bezette toernooi in Oosterwolde. Dan moet je direct gas geven en arbeid leveren. Dat bleek ook wel.”

De voorbereiding en de bekerpotjes moeten er over iets minder dan twee weken voor zorgen dat Zwolsche Boys klaar is om kampioen te worden. In de vierde klasse C zijn er echter meer kapers op de kust. Zo hoopt Swift ’64 mee te gaan doen en heeft ook CSV ’28 aspiraties. Toch is Verheijen duidelijk. “Als wij geen kampioen worden, dan moet ik in de spiegel kijken en die jongens achter de broek aan zitten. Ik heb die drive al vanaf dag één en dat heb ik de groep ook al duidelijk gemaakt: na zo’n kloten seizoen moet je als sportman mee willen doen om de prijzen. Als je niet kan of niet wil, dan moet je iets anders gaan doen. Wij moeten kampioen worden.”

Voetbal, Zwolsche Boys, Jan Verheijen, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws