Zwolsche Boys vecht voor allerlaatste kans

| 24-04-2015

Voor de voetballers van Zwolsche Boys wordt het een zaterdag van alles of niets. De derdeklasser verkeert in acuut degradatiegevaar en moet op eigen terrein winnen van concurrent Gramsbergen. Zo niet, dan is de aftocht naar de vierde klasse een feit. Een spannend potje. “Het zou verschrikkelijk zijn als we degraderen. Daar hielden we aan het begin geen rekening mee”, vertelt trainer Hans Tuin.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wanneer er dit seizoen over Zwolsche Boys wordt gesproken, dan gaat het voornamelijk over de vele blessures. Het vlaggenschip is dit seizoen pas één keer helemaal compleet geweest en heeft het in de rest van de wedstrijden moeten doen met aanvullingen uit lagere teams. Zes á zeven geblesseerde basisspelers, het gebeurde de formatie te vaak. Zodoende staat Boys nu op een dertiende plaats, terwijl nummer twaalf Gramsbergen vijf punten meer verzamelde. “Die blessures zijn daar de reden van. Alleen bij Hardenberg ’85 zijn we compleet geweest, de overige wedstrijden niet”, weet Tuin, die daardoor nooit het echte Zwolsche Boys heeft gezien. “Je mist automatismen en daar wordt het niet makkelijker van. Wij hadden in de top vier kunnen eindigen.”

Ook zaterdag tegen Gramsbergen heeft Tuin weer een waslijst aan afwezigen. Het lijstje is zo groot dat de oefenmeester ze niet eens allemaal op kan noemen. “Dan heb je het weer over een basisspeler of zes. We vangen dat op met spelers uit lagere elftallen en wat A-junioren. Die kunnen het wel aan”, zegt Tuin. De coach wijt de vele mankementen aan pech. Pure pech. “Er is geen sprake van overbelasting, want alle blessures zijn aan de knie of aan de enkel. Er is er eentje met een hamstringblessure, meer niet. We doen er niets aan. De blessures hebben ons het hele seizoen achterna gezeten.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eerder dit seizoen werd Gramsbergen al met 0-3 verslagen en dus heeft de Zwolse formatie weldegelijk hoop. Een goed resultaat is ook benodigd, want anders volgt degradatie naar de vierde klasse. “We houden de moed erin, maar zelfs bij een zege hebben we het niet in eigen hand. We zijn dan afhankelijk van de volgende resultaten van Gramsbergen”, zegt Tuin, die voor zaterdag weet wat hij kan verwachten. “Zij spelen met een man of acht in het strafschopgebied, om zo maar geen doelpunt tegen te krijgen. Wij moeten de rust bewaren en zoeken naar een snelle goal. Het wordt in ieder geval de dood of de gladiolen, dat lijkt me duidelijk.”

Voetbal, Zwolsche Boys, Derde klasse C, Hans Tuin

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws