Zwolsche Boys A1 onttroond als kampioen

| 11-06-2011

Zwolsche Boys A1 zal dit seizoen niet voor de derde keer in successie de beker behorend bij het Zwols Kampioenschap Voetbal omhoog mogen houden. Op de tweede speelavond van het voetbaltoernooi voor A-junioren, dat dit jaar wordt gehouden op de velden van VV Berkum, ging de winnaar van de eerste twee edities opnieuw onderuit. Was CSV ’28 in het eerste duel nog met 3-1 te sterk, dit keer hadden de groen-witten geen antwoord op het spel van WVF.

In een reprise van de finale van vorig seizoen, toen door de Boys gewonnen na een spannende strafschoppenserie, speelden Zwolsche Boys en WVF al op de tweede avond voor een laatste kans. In een wedstrijd die in de eerste helft gelijk op ging, kwam de tweevoudig regerend titelverdediger na 25 minuten spelen op voorsprong via een doelpunt van Lennart Prins. Nog voor rust boog WVF de achterstand echter om in een voorsprong. Niek Mulder maakte in de 33ste minuut van dichtbij de 1-1, terwijl Patrick Koning op slag van rust een vrije trap door een gat in de muur binnen schoot.

Na rust kwam Boys er eigenlijk niet meer aan te pas. Op enkele spaarzame aanvallen van de eersteklasser na, domineerde WVF het spel. Dat leverde ook legio kansen op voor de ploeg uit Westenholte, maar door zelfzuchtigheid voor het doel bleef het duel spannend. Toen de bal wel een keer opzij werd gelegd naar een vrijstaande speler, was het ook meteen raak. Invaller Jordi Zandink tikte voor open doel eenvoudig binnen, besliste daarmee in de 72ste minuut de wedstrijd en bezegelde daarmee het lot van de Boys.

VV Berkum - CSV ‘28
De spanning in poule B is om te snijden, want met nog één ronde op het programma kunnen nog drie teams zich plaatsen voor de finale. Gastheer Berkum hield vrijdagavond haar eigen kansen in leven door met 2-1 te winnen van een beter spelend CSV ’28. De bezoekers uit Stadshagen waren bijna de hele wedstrijd in de aanval, maar wisten pas in de allerlaatste minuut te scoren. Toen had Berkum er al twee in liggen. Bram Pool opende de score direct na rust en Youp Kok bracht met zijn derde treffer van het toernooi de 2-0 op het bord. De goal van Joshua Rahajaan kwam voor CSV te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

VV Berkum, Voetbal, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, Sportpark De Vegtlust, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws