Zwols zaaltoernooi in trek bij jongeren

| 23-12-2013

Zo'n tweehonderd voetballers nemen donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2014 deel aan het eerste Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal, dat wordt georganiseerd door zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle. “We mogen bij voorbaat al spreken van een succes”, zegt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

De afgelopen weken hebben Zwolse jongeren de mogelijkheid gekregen om samen met leeftijdsgenoten een eigen team samen te stellen. “De inschrijving is gesloten en met 28 deelnemende teams in twee leeftijdscategorieën zijn we dik tevreden”, zegt een verheugde Freddy Eikelboom. “Het gaat om een pilot. Als je dan constateert dat er zoveel jongeren deel willen nemen, ben ik meer dan tevreden”, stelt de voorzitter. DeltaWonen, ROC Landstede en Slotwear hebben zich inmiddels als sponsor verbonden aan het evenement. “Dat is hartstikke mooi.”

Op donderdag 2 januari trappen de jongens en meiden van 10 tot en met 12 jaar om 9.30 uur af, waarna het op vrijdag de beurt is aan de oudere groep jongeren. Er wordt gestreden in twee poules per dag en uiteindelijk wordt de toernooidag afgesloten met twee finalerondes. Naast de prijzen voor de drie beste teams per dag, wordt er ook een Fair Play-prijs uitgereikt aan het team dat zich het sportiefst gedraagt. Tevens wordt in iedere leeftijdscategorie een beste speler van het toernooi gekozen. De prijsuitreiking wordt gedaan door wethouder Gerrit Piek en hoogstwaarschijnlijk reikt ook voormalig PEC Zwolle-voetballer Arne Slot een prijs uit.

“Zoals bekend juicht SportService Zwolle een initiatief als het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal enorm toe. Sportverenigingen die ook in de vakantieperiode een dergelijk evenement willen organiseren dragen op een goede manier bij aan een zinvolle vrijetijdsbesteding. Zo vervullen ze op een mooie wijze een maatschappelijke rol”, zegt Jeroen van Leeuwen. Naast een hele dag voetbalplezier ontvangen de deelnemers een gezonde lunch van de organisatie en ontvangen de teamcaptains een speciaal door Slotwear ontworpen aanvoerdersband. “De teamcaptains hebben de taak om toe te zien op sportief gedrag van teamgenoten, coach en meegekomen supporters.”

Voetbal, SportService Zwolle, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws