Zwols volleybaltrio naar Draisma Dynamo

| 30-05-2016

De volleyballers Frits van Gestel, Wessel Blom en Nico Manenschijn verruilen komende zomer het shirt van Landstede Volleybal voor die van Draisma Dynamo. Van Gestel (23) en Blom (22) speelden twee jaar in Zwolse dienst en wonnen in het seizoen 2014-2015 met Landstede de supercup, de beker en de landstitel. De 21-jarige Manenschijn kwam in 2015 over van Prins/VCV, maar wist in het afgelopen seizoen geen prijs te pakken met de Zwolse club.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hoewel de start van de competitie nog even op zich laat wachten kijken de drie heren al met goede moed uit naar het nieuwe volleybalseizoen. “Ik ben blij dat ik opnieuw bij een topclub mag spelen”, reageert diagonaalspeler Nico Manenschijn. “Voor mij persoonlijk ook extra fijn dat ik weer wat dichter bij mijn familie en vrienden in Deventer kom te wonen. En natuurlijk extra leuk dat Wessel en Frits meekomen!” Frits van Gestel fungeerde de afgelopen twee jaar bij Landstede Volleybal als libero, maar krijgt in Apeldoorn ook de ruimte om zich te ontwikkelen als passer-loper. “Dat betekent dat men vertrouwen in mij heeft. Ik heb er ontzettend veel zin om bij Draisma Dynamo te gaan spelen”, aldus Van Gestel.

Tot slot laat ook Wessel Blom weten verheugd te zijn met zijn overgang van Zwolle naar Apeldoorn. “Ik ben natuurlijk erg blij met mijn overstap naar Draisma Dynamo, een club met een rijke volleybalhistorie”, stelt de 1.99 meter lange Blom. “Ik heb een erg goed gevoel bij de staf van deze club en het team is een mix van routiniers en jongere spelers. Een brede selectie, die er voor zorgt dat er op de trainingen een hoog niveau kan worden gehaald. Al met al denk ik dat we een mooi seizoen tegemoet gaan, waarin we zeker voor de prijzen zullen gaan spelen.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Frits van Gestel, Wessel Blom, Nico Manenschijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws