Zwols team trotseert storm in HomeRide

| 16-06-2013

Het Zwolse team van de Ronald McDonald Business Breakfast Club (RMDBBC) heeft zondag de HomeRide succesvol volbracht. Het tienkoppige team ging zaterdag om 15.00 uur in Groningen van start voor een fietstocht van maar liefst 500 kilometer naar Maastricht. Ruim 24 uur later arriveerden de Zwolse helden moe maar voldaan in het stadion van MVV in Maastricht.

“Het onthaal in Maastricht was geweldig. Het is gewoon super als je, na zo’n lange tocht, samen in dat stadion aankomt. Echt kicken”, zegt Sandra Duijn, één van de tien renners van RMDBBC. Naast Duijn stapten voor het Zwolse team ook Elsbeth Boes, Henk van Voornveld, Henk Dunnink, Petra van der Veer, Alfred Guikema, Freddy Wennemars, Arjan Biel, Jan Nabers en Marjon Roefs op de fiets. “De sfeer in de ploeg was heel goed en dat fietst een stuk makkelijker”, vertelt Duijn, die speciaal voor de HomeRide is gaan wielrennen. “Ik ben een beginner, ik had nog nooit op een racefiets gereden. Door Jan Nabers ben ik enthousiast gemaakt en vanwege het doel heb ik ‘ja’ gezegd.”

Het Zwolse team zamelde met haar deelname aan de HomeRide geld in voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. “Een collega van mij heeft een zoontje van 2 jaar met nierkanker en maakt gebruik van het Ronald McDonald Huis. Voor hen heb ik graag deze fietstocht gemaakt”, aldus Duijn, die zaterdag niet lekker begon aan de HomeRide. “Alle teams gingen natuurlijk achter elkaar weg, dus kreeg je door de massa steeds zo’n harmonica-effect. Het was in ieder geval lastig om op gang te komen.” Daarnaast was zaterdagavond ook de barre tocht over de afsluitdijk ontzettend zwaar. “Ik zat dat stuk in de auto, maar Elsbeth heeft met alle mannen de storm en regen getrotseerd”, zegt Sandra.

“Op de afsluitdijk hadden ze het over windkracht zeven en het heeft onderweg zelfs gehageld. Volgens mij hebben we alleen geen sneeuw gehad, maar desondanks is het goed gaan.” Hoeveel geld het team van de Ronald McDonald Business Breakfast Club precies bij elkaar heeft gefietst is nog niet duidelijk. De teller staat echter nu al op een kleine 9.000 euro en daar komt nog het één ander bij.

Wielrennen, Ronald McDonald Huis, Business Breakfastclub Zwolle, HomeRide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws