Zwols taekwondo-succes in Den Haag

| 07-11-2011

Pascal Niks van Taekwondo Oude Luttikhuis heeft zaterdag een eerste plaats behaald op het Residence Open in Den Haag. De Zwolse vechtschool deed daar in totaal met zes deelnemers mee. In de klasse junioren A onder 68 kilogram was Pascal duidelijk de beste. In de halve finale werd al met 7-1 gewonnen van Kaz van Malsen, waarna Halit Dinc in de finale met 13-2 werd weggezet.

Caner Sucuoglu had ook kans op het goud, maar hij moest genoegen nemen met een tweede plek bij de senioren A onder 63 kilogram. Caner eindigde in de halve finale tegen Redouan Dahmane gelijk, waardoor de beslissing in de verlenging moest vallen. Daarin scoorde Caner het winnende punt. In de finale was Jaouad Achab uit Brussel een maatje te groot waardoor Sucuoglu genoegen moest nemen met de zilveren plak.

In de klasse aspiranten A onder 36 kilogram verloren Jesse Bruggeman en Gabriel Kaya beide hun eerste partij, waardoor hun toernooi er snel op zat. Saskia Keizer (junioren A -63 kg) reikte wel tot de finale, maar verloor daarin nipt van Lot van Malsen met 3-4. Tanja Morsink begon haar wedstrijd tegen Pricilla Wammes goed, maar een hoofdtreffer gooide roet in het eten. Haar partij ging verloren met 3-8.

Taekwondo, Taekwondo Oude Luttikhuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws