Zwols succes in landenwedstrijd Lignano

| 25-03-2012

Na een bronzen medaille in het enkeltoernooi, heeft Gerben Last ook succes geoogst in de landenwedstrijd van de Masters Open 2012 in Lignano (Italië). Maar ook Daniëlle de Jong en Bas Hergelink wisten in de landenwedstrijd een medaille te behalen. Hergelink behaalde met zijn Tsjechische gelegenheidspartner Karabec verrassend een tweede plaats bij de heren klasse 10. In de dames klasse 9-10 pakte Daniëlle de Jong brons, terwijl Gerben Last met partner Tonnie Heijnen zilver veroverde in de heren klasse 9.

Deventenaar Bas Hergelink moest noodgedwongen met een Tsjechische speler deelnemen aan het landentoernooi, omdat de Nederlandse equipe in Italië niet groot genoeg was. De speler van Tafeltennis Zwolle trok zich daar echter niets van aan en won verrassend zilver, onder meer dankzij een bloedstollende kwartfinale tegen Engeland, waarin Hergelink de vijfde game van de vijfde wedstrijd met 11-8 wist te winnen. In de halve finale werd met 3-0 gewonnen van Maleisië, waarna Hergelink en Ivan Karabec andermaal Indonesië tegen kwamen. Net als in de poule waren Komet Akbar en David Jacobs echter met 1-3 te sterk en dus moesten Bas en Ivan genoegen nemen met het zilver.

Zilver was er dus ook voor Gerben Last, die het landentoernooi met zijn vaste dubbelpartner Tonnie Heijnen afwerkte. In de poulewedstrijden werd met 3-0 van een Kroatisch-Italiaans duo gewonnen, waarna een combinatie uit Noorwegen en Finland werd verslagen. In de halve finale had Nederland weinig moeite met Hongarije/Maleisië, waarna aartsrivaal Oekraïne in de finale de tegenstander was. Last, die door deze trip een competitiewedstrijd van TT Zwolle miste, speelde zijn beste wedstrijden van het toernooi en wist beide singlepartijen te winnen. Het dubbelspel ging echter in vier games naar Oekraïne en Heijnen wist niet te winnen, waardoor de finale met 2-3 verloren ging.

Daniëlle de Jong kwam met Anthira van Wensveen namens Nederland uit bij de dames 9-10. De Jong en Van Wensveen overleefden de poulefase, maar moesten in de halve finale wel buigen. Tegen Brazilië werd gespeeld om het brons. Anthira startte matig, maar Daniëlle trok de stand gelijk door met 3-1 te winnen van Jane Rodrigues. De dubbelpartij bleek uiteindelijk de cruciale wedstrijd die met 3-2 door het Nederlandse duo werd gewonnen. Vervolgens wist Van Wensveen met 3-1 haar partij tegen Rodrigues te winnen en was de bronzen plak een feit. Het goud ging naar Turkije.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, Daniëlle de Jong, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws