Zwols succes bij Zwartewaterloop PEC

| 27-02-2012

De Zwolse atleten hebben zich zondag tijdens de Zwartewaterloop van hun goede kant laten zien. Op de vijftien kilometer won Hans Lindeboom (BB-lopers) het goud en clubgenoot Mark Hakbijl eindigde op dezelfde afstand op een derde plaats. Bij de tien kilometer voor vrouwen was er een volledig Zwols podium. Hellen de Vries (PEC) liep als enige onder de veertig minuten, gevolgd door Hermie Drenth (PEC) op een tweede plaats en Hanneke Koenjer op een derde plaats.

In totaal namen er zondag bijna tweehonderd atleten deel aan de Zwartewaterloop, de vijfde loop in het recreatieloopcircuit van PEC. De opmerkelijkste prestatie werd neergezet door Mark Hakbijl. In voorbereiding op de Marathon van Rotterdam liep de Zwollenaar eerst twintig kilometer voor zichzelf, waarna hij deelnam aan de vijftien kilometer. Hierop eindigde Hakbijl vervolgens ook nog op het podium, in 58:03 eindigde hij als derde. Op diezelfde afstand was er nog meer Zwols succes. Hans Lindeboom was in 51:38 de snelste van het veld.

Op de tien kilometer voor mannen was er succes voor twee BB-lopers. Falco Olivier werd in 33:31 tweede en Erik Slomp liep in 35:21 naar een derde tijd. Robin Veldhuis (PEC) liep op de tien kilometer een nieuw persoonlijk record. Hij liep in 39:22 naar een negende plaats. PEC-atleten Roel-Jan Heeringa en Peter de Boer liepen in respectievelijk 36:26 en 38:50 eveneens naar een plaats in de top tien. Bij de vrouwen liep de Zwolse Charlotte Montouban op diezelfde afstand in een tijd van 1:06:45 naar de overwinning.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Zwartewaterloop, BB-lopers, Hans Lindeboom, Falco Olivier, Erik Slomp, Mark Hakbijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws