Zwols succes bij 10 Mijl van Zwolle-Zuid

| 18-04-2015

De 10 Mijl van Zwolle-Zuid is zaterdagmiddag opnieuw een klein blauw feestje geworden. De Zwolse BB-lopers waren weer uiterst succesvol en haalden drie van de vier hoofdprijzen binnen. Erik Slomp en Tess Boekema wonnen de 10 mijl, terwijl Mark Hakbijl de 5 mijl op zijn naam schreef. “We zijn zeer tevreden. Iedereen heeft goede tijden gelopen”, zegt BB-trainer Berthold Berger na afloop.

© Annet van Raalten

Het mag gerust onder de noemer ‘domineren’ worden geplaatst. De 10 Mijl van Zwolle-Zuid was zaterdag opnieuw het domein van de BB-lopers, want liefst drie atleten uit die stal grepen een prijs. De eerste gouden plak werd gewonnen door Mark Hakbijl. Hij liep de 5 mijl en snelde uiteindelijk naar een winnende tijd van 27:43. “Hij liep de gehele ronde samen met Erik Slomp, die de 10 mijl deed. Mark was verreweg de sterkste”, weet Berger, die zag dat ook Slomp de hoofdprijs bemachtigde. Zijn race was uiterst constant en dat bracht hem naar een tijd van 56:31. Daarmee bleef hij nummer twee Jos Verdaasdonk net voor. “Ik had gedacht dat Jos sneller zou zijn, maar dat viel iets tegen. Erik Slomp liep sneller dan zijn doelstelling, dus hij mag dik tevreden zijn.”

Ook bij de vrouwen was er Zwols hardloopsucces. Tess Boekema won de 10 mijl in een tijd van 1:05:27. “Tess vertrok op het schema van het parcoursrecord, maar liet in de tweede ronde anderhalve minuut liggen. Na afloop zei ze dat het kwam door de wind en de warmte. Daardoor kreeg ze het zwaar”, legt Berger uit. Het succes ging echter ook gepaard met enige teleurstelling. Op de 5 mijl voor vrouwen kwam Lieve Tollet niet tot haar derde achtereenvolgende zege. Yvonne Meijer snelde haar op de laatste meters toch nog voorbij, waardoor Tollet het met een tweede plaats moest doen. “Het is menselijk om te snel van start te gaan en daar had Lieve vandaag last van. Haar eindtijd was best wel goed, het resultaat natuurlijk iets minder”, zegt haar trainer.

Uiteindelijk keken de BB-lopers terug op een geslaagde 10 Mijl van Zwolle-Zuid. De prestaties waren over de gehele linie keurig en de sfeer was goed. Zoals gebruikelijk in Zwolle-Zuid. “Ik stond voornamelijk rond de start en de finish en daar was het hartstikke druk”, zegt Berger, die ook goede woorden over had voor het vernieuwde parcours. “Eerder moesten de lopers een lus door het centrum maken, maar die was er nu uit. Dat was een hele verbetering en voor herhaling vatbaar.”

Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Berthold Berger, Lieve Tollet, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid, Erik Slomp, Mark Hakbijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws