Zwols onderonsje prooi Maxime Kerstholt

| 03-11-2013

De één komt uit voor Laren, de ander voor Kampong. De Zwolse hockeytalenten Maxime Kerstholt en Michelle Fillet troffen elkaar zondagmiddag in de hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland. Kerstholt stapte uiteindelijk als winnares van het veld. En de spits van koploper Laren wist ook nog te scoren. “Laren heeft terecht gewonnen, maar 3-0 was geflatteerd. Ook wij kregen kansen”, stelt Michelle Fillet.

De 16-jarige Fillet maakte in de zomer de overstap van de hoofdmacht van Hockey Club Zwolle naar de A1 van Kampong. Maar naast haar wedstrijden in het A1-team heeft de Zwolse inmiddels al meerdere duel gespeeld in het eerste damesteam. Ook zondag maakte Fillet deel uit van de selectie voor het uitduel tegen Laren. “We wisselen met de spitsen om de zes minuten en in dat roulatiesysteem draaide ik vandaag gewoon mee. Ik heb dus best veel gespeeld”, zegt Fillet, die een dubbel gevoel overhield aan de wedstrijd van zondagmiddag. “Persoonlijk speelde ik wel goed en daarover ben ik tevreden. Maar als je verliest, dan heb je daar weinig aan. Daarom heb ik er een beetje een dubbel gevoel over.”

Uiteindelijk verloor de ploeg van Fillet met 3-0. In de eerste helft nam Laren al een 1-0 voorsprong, na de rust liep de koploper in de hoofdklasse uit naar een 3-0 zege. “Het ging vanmiddag om effectiviteit. Laren kreeg kansen, wij kregen kansen, maar bij ons lukte het vandaag niet om ze af te maken. Zelf kreeg ik ook nog een schotkans, maar vanaf de achterlijn ging de bal helaas voorlangs”, analyseert Fillet. Één van de drie Larense doelpunten kwam op naam van stadgenote Maxime Kerstholt. “En hoe. Het was een schitterend doelpunt”, zegt Fillet. “Er kwam een bal van de zijkant en die kon Maxime er nog net in glijden. Echt een hele mooie goal.”

Naast hun gezamenlijke verleden bij ZMHC, kennen Kerstholt en Fillet elkaar ook via school. Beide hockeysters volgen onderwijs op het CSE. “Dat is wel speciaal. We zitten allebei op dezelfde school en hebben samen gehockeyd bij ZMHC. Op school hebben we het er nog wel even kort over gehad, vooral over het feit dat we er zin in hadden”, zegt de spits van Kampong, die steeds meer in haar sas is bij haar nieuwe club. “Ik heb het even moeilijk gehad. Op een gegeven moment vroeg ik me af of ik nog wel kon hockeyen. Ik zat in een dip, mede door het vele reizen. Dat is toch anders. Nu gaat het steeds beter en weet ik weer dat ik kan hockeyen. Ik heb weer zelfvertrouwen.”

Hockey, Maxime Kerstholt, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws