Zwols Kampioenschap Voetbal keert terug

| 14-01-2019

Het Zwols Kampioenschap Voetbal keert naar alle waarschijnlijkheid weer terug. In 2018 ging er noodgedwongen een streep door het toernooi voor JO19-junioren, maar dit jaar lijkt er een vervolg te komen. “Het staat nog in de kinderschoenen, maar het ziet er goed uit”, vertelt SZKV-voorzitter Kristian Bril.

© Annet van Raalten

Het toernooi werd in 2017 voor het laatst georganiseerd en een jaar later leek dat de laatste editie te zijn geweest. De organisatie, Stichting Zwols Kampioenschap Voetbal (SZKV), wil het toernooi echter nieuw leven inblazen en zet in op een rentree na afloop van het huidige voetbalseizoen. “Het is gewoon mooi om zoiets met heel Zwolle te doen en daarom gaan we er zeker voor om dit evenement te behouden. Het was organisatorisch wat lastig, maar ik denk dat het nu gaat lukken. Er zijn al wat jongens die willen helpen”, weet Bril.

WVF als speellocatie
De Zwolse JO19-junioren gaan de strijd aan op de velden van tweedeklasser WVF. Bril hoopt dat alle verenigingen uit de stad de weg naar het toernooi weten te vinden. “Nadat we het vorig jaar hadden afgeblazen, merkte je dat het toernooi leeft. Er is natuurlijk wat prestige, maar het gaat ook om de gezelligheid. Bij Be Quick ’28 is er ook een toernooi voor JO19-junioren, maar ik hoop dat alle Zwolse teams naar dit kampioenschap komen.” Het toernooi vindt plaats van 14 juni tot en met 28 juni 2019.

Voetbal, WVF, Zwols Kampioenschap Voetbal, Kristian Bril

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws