Zwols jeugdzaaltoernooi in WRZV-hallen

| 05-11-2014

Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle organiseren op maandag 29 en dinsdag 30 december voor de tweede keer het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal. Jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar strijden in de WRZV-hallen om de felbegeerde zaalvoetbaltitel. “Na de succesvolle pilot met ruim 200 deelnemers is het tijd voor een tweede editie”, meldt de organisatie.

© Annet van Raalten

Het initiatief voor het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal komt van WRZV. De zaalvoetbalvereniging wil jongeren in de vakantieperiode een leuke vrijetijdsbesteding bieden. “Wij willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. Doordat wij in de WRZV-accommodatie over twee sportzalen beschikken, hebben we de mogelijkheid om 64 teams deel te laten nemen”, zegt Freddy Eikelboom, voorzitter van WRZV. Koen Tip van SportService Zwolle juicht het terugkerende karakter toe. “De deelnemers waren vorig jaar enorm enthousiast. Het is een erg leuk evenement om in de kerstvakantie aan mee te doen. We hopen dat de positieve samenwerking tussen WRZV en SportService Zwolle, naast de organisatie van dit toernooi, zou kunnen leiden tot een zaalvoetbalcompetitie voor de Zwolse jeugd”.

Tijdens het toernooi gaan jongens en meisjes in drie leeftijdscategorieën de strijd met elkaar aan: 10-12, 13-14 en 15-16 jaar. Een team bestaat uit zeven of acht spelers en kan op verschillende manieren samengesteld zijn. Vanuit de buurt en/of de wijk, vanuit de school of vanuit een sportvereniging. “Iedereen die het leuk vindt om in de vakantie te komen zaalvoetballen kan zich inschrijven voor het toernooi”, luidt de boodschap van de organisatoren. Mocht je ook mee willen doen, dan is het zaak om zo snel mogelijk een team samen te stellen. Inschrijfformulieren liggen in de WRZV-hallen of zijn digitaal te verkrijgen door te mailen naar k.tipno@spmsportservicezwolle.nl. De kosten bedragen 16 euro per team.

Voetbal, SportService Zwolle, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws