Zwols hardloopsucces bij baanloop PEC

| 13-01-2012

PEC-atleten Wilco Steenwijk en Hellen de Vries hebben donderdagavond tijdens de vijf kilometer baanloop bij PEC de Zwolse eer goed verdedigd. De Vries won in een tijd van 18.35 de wedstrijd bij de vrouwen, terwijl Steenwijk de wedstrijd bij de mannen won. Op de coopertest was er weinig Zwols succes. Zowel de overwinning bij de mannen als die bij de vrouwen ging naar een loper uit ’t Harde.

Ondanks dat de omstandigheden niet optimaal waren, werden er scherpe tijden neergezet. Hellen de Vries won in een tijd van 18.35 de wedstrijd bij de vrouwen. “Ik ben zeer tevreden over deze tijd”, zei De Vries na afloop. Bij de mannen was er een geheel Zwols podium. Wilco Steenwijk liep in een tijd van 17.35 naar de eerste plaats. Hij blief hiermee de andere Zwollenaren Roel-Jan Heeringa en Henry Visscher knap voor. Zij liepen in respectievelijk 17.47 en 17.50 naar een tweede en derde plaats. “Ik train nu een aantal weken met Henk Smalbrugge en daar komen deze tijden uit”, zegt Steenwijk.

Andere PEC’ers liepen ook mooie tijden. Jan Willem Davidse liep in 18.47 naar een vierde plaats. Dieudonné Kartouw kwam uit op 19.09 en Bert Kleiboer passeerde de streep in een tijd van 20.46. De coopertest leverde geen Zwols succes op. Nathan Strijkert uit ’t Harde liep met 2.525 meter de grootste afstand. Hiermee bleef hij Fesseh Azion 25 meter voor. Kees Huttik werd derde, hij liep 2.375 meter.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, Henry Visscher

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws