‘Zwollywood Sticks is klaar voor debuut’

| 18-11-2016

Hockey wordt in Zwolle een steeds grotere sport. HC Zwolle acteert met het eerste herenteam in de overgangsklasse en groeit daarnaast als kool. Wat maar weinig mensen weten, is dat de stad over nog een hockeyclub beschikt: Zwollywood Sticks. Een vereniging, speciaal voor elektrisch rolstoelhockey. Speler Tom Schuurman stelt de club voor.

© Jos van Benthem

Tom, wat is Zwollywood Sticks precies?
“Wij zijn een hockeyclub voor mensen met een beperking, die daarbij afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Vorig jaar september zijn we begonnen met deze hockeyclub, omdat er op dat moment genoeg animo was. Onze club, die valt onder ReVAS De Peperbus, telt op dit moment zestien leden. Zij zijn allemaal spelend lid. Dit seizoen doen er voor het eerst twee teams mee aan de competitie, die gaan uitkomen in de derde klasse Oost van het elektrisch rolstoelhockey. En daar kijken we enorm naar uit!”

Wat willen jullie bereiken?
“Allereerst kijken wij de kat een beetje uit de boom. Ik bedoel daarmee dat we het eerst maar eens aan gaan bekijken. Daarna kijken we wat we willen: gaan we zo door en wat willen we in de toekomst? Daarnaast staan natuurlijk het plezier en de goede sfeer voorop, want het is voor iedereen mooi om toch te kunnen sporten. Eerst willen we een goed gevoel creëren, dan volgen de resultaten hopelijk vanzelf.”

© Jos van Benthem

Jullie hebben een grote groep spelers. Wat zijn jullie kwaliteiten?
“Iedere speler is best wel fanatiek. Voor de meesten is het de eerste keer dat ze in clubverband gaan spelen, maar toch had iedereen het spelletje al snel door. Iedereen heeft al vooruitgang geboekt, want we zijn al een jaar lang aan het trainen. Ook beschikken we over de nodige ervaring, aangezien er deze zomer drie spelers van het E-team uit Emmen naar ons zijn gekomen. En het is een hechte groep. We spelen straks met twee teams en moeten dus ook tegen elkaar, maar toch voelt het als samen. Als we winnen, dan winnen we samen en dat geldt ook voor het verliezen.”

En jouw eigen rol in het geheel?
“Ik doe momenteel veel dingen voor de club, zowel binnen als buiten het veld. Ik probeer de club te promoten en ben binnen de spelersgroep één van de ouderen. Daardoor word ik waarschijnlijk aanvoerder van ons eerste team. Dat is echter niet belangrijk, want ik vind dat we het vooral samen moeten doen. Iedere speler heeft kwaliteiten en we gaan zien of die kwaliteiten op zaterdag 26 november tot uiting komen. In Enschede staat dan de eerste competitiedag op het programma. We zijn er klaar voor en hebben enorm veel zin om te beginnen.”

Hockey, G-hockey, Zwollywood Sticks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws