Zwolle test Braziliaanse spits Diego Zilio

| 05-07-2010

FC Zwolle is maandag gestart met de voorbereiding op het voetbalseizoen 2010-2011. Na afloop van de eerste training werden de vijf nieuwe spelers gepresenteerd. Opvallend is vooral dat dit allemaal jonge Nederlandse talenten zijn. Maar wellicht komt er nog een Braziliaan bij. Zwolle test deze week de kwaliteiten van de Braziliaan Diego Zilio, die maandag al meetrainde. Ook Joran Pot uit Heino loopt stage bij Zwolle. De middenvelder gold voorheen als een talent uit de jeugdopleiding van FC Twente.

De vijf vastgelegde spelers werden voorgesteld door Bert Konterman. Pepijn Kluin (afkomstig van FC Groningen) is een 20-jarige spits. Hij tekende voor twee seizoenen bij FC Zwolle. Ook afkomstig van FC Groningen is Frank Olijve. Voor zijn tijd bij FC Groningen speelde de 21-jarige Olijve in de jeugd van Ajax. Ook Olijve heeft voor twee jaar getekend. De 21-jarige Leon ter Wielen is afkomstig van Veendam en zal als tweede keeper de concurrentie aangaan met Diederik Boer. Joey van den Berg is een aanvallend ingestelde speler en afkomstig van hoofdklasser Alcides.

Gilian Justiana, Rick Oosterwechel, Jesper Drost en Gieljan Tissingh komen uit de eigen jeugd en zullen ook proberen een plaats in de selectie af te dwingen. Net als de 18-jarige Yanic Wildschut. Deze linkeraanvaller is afkomstig uit de A1 van Ajax. “Ik ben een linksbuiten die rechtsbenig is”, vertelt hij. Wildschut kijkt erg op tegen Eljero Elia: “Qua speelstijl lijk ik wel op hem. Snelheid is een belangrijk wapen voor me.”

Maar hoe komt een speler van Ajax A1 bij FC Zwolle terecht? Wildschut vertelt: “Ik kreeg te horen dat ik weg mocht bij Ajax en toen waren er een paar clubs die zich voor mij hadden gemeld. Daarna liet Ajax weten dat ze me toch wel wilden houden en uit wilden lenen aan Omniworld. Maar ik wilde een nieuwe uitdaging en de gesprekken met Zwolle liepen goed. Ik had al paar keer tegen Zwolle gespeeld en ik vond het stadion hier mooi. Daarbij wil Zwolle binnen drie jaar naar de eredivisie en die ambitie spreekt mij aan.”

Wildschut kreeg bij Ajax onder meer training van Frank de Boer en Wim Jonk. Nu bij FC Zwolle maakt onder meer Jaap Stam deel uit van de trainersstaf. “Ja, Stam kan natuurlijk zijn ervaring overbrengen. Daarbij, als er zo iemand op het veld staat, dan wil je wel wat extra’s laten zien. Daarbij is Stam niet alleen belangrijk voor onze verdedigers, maar kan hij ook de aanvallers tips geven door zijn ervaringen”, besluit Wildschut.

Voetbal, FC Zwolle, Joey van den Berg, Pepijn Kluin, Yanic Wildschut, Frank Olijve, Leon ter Wielen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws