Zwolle krijgt zelfde kunstgras als Heracles

| 16-05-2012

PEC Zwolle speelt komend seizoen haar thuisduels in de eredivisie op een nieuw veld. De keuze is gevallen op een duurzaam kunstgrasveld dat is geproduceerd op basis van geoctrooieerde 3D kunstgraspollentechniek van TenCate. Dit veld is volledig recyclebaar en wordt door GreenFields, dochteronderneming van TenCate, wereldwijd vermarkt. Bij Heracles Almelo wordt deze zomer eenzelfde type duurzaam kunstgrasveld aangelegd.

© Annet van Raalten

Het nieuwste product van GreenFields is uiterst duurzaam omdat het uit één materiaalsoort is vervaardigd en daardoor honderd procent recyclebaar. “De gebruikte kunstgrasvezel heeft zich al geruime tijd bewezen en de toegepaste innovatieve graspollentechniek zorgt ervoor dat het kunstgras voor de spelers enorm natuurlijk aanvoelt. Het veld ziet er bovendien fantastisch uit. Een groep spelers heeft op verschillende velden getraind, waarna de keuze op dit type kunstgrasveld is gevallen”, vertelt algemeen directeur Edward van Wonderen.

PEC Zwolle is na Heracles Almelo de tweede BVO die op het hoogste niveau uitkomt en kiest voor het kunstgrassysteem van GreenFields. Dit veld voldoet als vanzelfsprekend aan de strengste FIFA-normering voor profvoetbalteams. Het veld wordt in juni 2012 aangelegd door Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde. In de maand juli, als Zwolle start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, zal het kunstgrasveld voor het eerst worden bespeeld.

Hugo de Vries, commercieel directeur van GreenFields, is blij met de opdracht. “Het feit dat opnieuw een club uit de eredivisie kiest voor onze innovatieve en duurzame systemen streelt ons. Dat het ook nog een voetbalclub is op steenworp afstand van onze vestiging in Genemuiden maakt het extra bijzonder. Wij kunnen nieuwe klanten dicht bij huis laten zien dat het heel goed en bijzonder aangenaam voetballen is op het geweven kunstgrassysteem dat GreenFields levert, juist op het allerhoogste niveau.”

Voetbal, FC Zwolle, PEC 1910, Edward van Wonderen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws