Zwolle is uniek met Playing for Succes 15+

| 24-02-2012

Een nieuwe plek en voor een andere leeftijd. Donderdagmiddag is officieel de aftrap gegeven voor Playing for Succes 15+. De formule die al zeer succesvol is gebleken voor kinderen in de basisschoolleeftijd van 9 tot 14 jaar, wordt in Zwolle ook voor leerlingen van 15 tot 23 jaar uitgerold. Landstede, FC Zwolle, Thorbecke, Thomas a Kempis College, TalentStad, De Boog en de KPC Groep hebben de handen ineen geslagen.

Playing for Succes is een buitenschools programma voor jongeren met een leerachterstand en staat voor het leren met een ‘wow-factor’. Er wordt gebruik gemaakt van een inspirerende (sport)omgeving en de aantrekkingskracht daarvan. Zo oefenen kinderen hun wiskunde bijvoorbeeld aan de hand van de afmetingen van het voetbalveld bij FC Zwolle. Doelstelling van dit uit Groot-Brittannië afkomstige lesprogramma is dat kinderen leren zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Op deze manier leren jongeren onbewust en ervaren ze dat leren dus ook leuk kan zijn.

De persruimte in het FC Zwolle Stadion was voor kinderen in de basisschoolleeftijd van 9 tot 14 jaar de vaste uitvalsbasis. Voor leerlingen boven de 15 jaar in het voorgezet onderwijs wordt het Landstede Sportcentrum de vaste locatie, maar zal er ook regelmatig een uitstapje naar het stadion aan de Ceintuurbaan worden gemaakt. Op 6 maart 2012 start het nieuwe programma. Acht weken lang gaan kinderen die vastlopen in hun huidige schoolsituatie twee dagen per week naar het Landstede Sportcentrum. Het gaat allereerst om vijftien leerlingen. In totaal gaat het om negentig jongeren per jaar.

FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Thomas a Kempis College, Thorbecke Scholengemeenschap, Landstede Sportcentrum, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws