Zwolle International verkast naar Friesland

| 07-10-2011

Het internationale topsportevenement Zwolle International vindt begin 2012 ‘gewoon’ doorgang. Alleen dan onder een andere naam en op een andere locatie. Het jaarlijkse paardensportfestijn wordt verplaatst naar het Fries Congrescentrum in Drachten en gaat door onder de naam ‘Internationaal Concours Noord Nederland’. Dat heeft het bestuur van Zwolle International donderdag definitief besloten.

“We willen dat het evenement continuïteit krijgt. Voor deelnemers, sponsors, bezoekers en medewerkers”, laat het bestuur van Zwolle International in een persverklaring weten. De organisatie zat in zak en as toen het in mei medegedeeld kreeg dat De IJsselhallen in Zwolle na achttien jaar niet meer beschikbaar was in de eerste twee weken van januari. “Omdat die datum aan een ander evenement (Holiday on Ice, red.) was vergeven, zijn we naar andere mogelijkheden gaan kijken. We zijn er trots op dat onze zoektocht succesvol is geweest en dat we in Drachten een locatie hebben gevonden”, vertelt voorzitter Bennie Wezenberg.

Het Internationaal Concours Noord Nederland vindt van 2 tot en met 15 januari plaats en bevat alle aspecten die van Zwolle International een topsportevenement hebben gemaakt. Internationale spring- en dressuursport, springen en dressuur voor young riders, junioren en ponyruiters, de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar en diverse andere hoogtepunten voor top- en breedtesporters. “Ook wat de deelname betreft komt het wel goed”, meent Wezenberg. Topruiters als Angelique Hoorn en Edward Gal bijvoorbeeld hebben al expliciet toegezegd dat ze komen. Ook ambassadeur Marc Houtzager heeft Drachten al in zijn agenda staan.

© Annet van Raalten

“Buitenlandse toppers zullen inschrijven zodra de mogelijkheid er is”, geeft Wezenberg aan. “Ons concours in Zwolle heeft een goede naam opgebouwd en die kwaliteit gaan we in Drachten ook bieden: goede faciliteiten voor ruiters, paarden en verzorgers, waaronder goede stallen, een goede bodem en een mooi programma. En natuurlijk veel prijzengeld. Dat betekent dat er ook met een flinke begroting gewerkt gaat worden. We hebben een relatief korte tijd wat de voorbereiding betreft en zullen er de komende tijd hard aan moeten trekken. We rekenen op de steun van het bedrijfsleven en de overheid in de regio om dit initiatief te ondersteunen. Het is toch mooi als we met elkaar in staat zijn om van ICNN Drachten een succes te maken!”

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws