Zwolle heeft geen moeite met Eindhoven

| 25-02-2011

FC Zwolle heeft vrijdagavond opnieuw een stap richting de titel in de Jupiler League gezet. De koploper was in eigen huis een maatje te groot voor FC Eindhoven. Het werd in het FC Zwolle Stadion uiteindelijk 4-0.

© Jupilerleague.nl

De voorsprong stond al na drie minuten op het scorebord. Albert van der Haar trapte een hoekschop vanaf rechts laag richting de doelmond, waar Danny Schreurs uiteindelijk het meest alert reageerde en zo voor de openingstreffer zorgde. Het tweede doelpunt volgde uit een corner aan de linkerzijde. Arne Slot trapte de bal voor en zag Ruud van der Rijt ongelukkig binnenwerken in zijn eigen doel: 2-0.

In de eindfase van het duel werden de supporters getrakteerd op een alleraardigst nagerecht. Na een uur spelen speelde Bram van Polen op sierlijke wijze enkele verdedigers uit, waarna hij een stiftbal achter de defensie op het hoofd van Slot legde: 3-0. Het slotakkoord was voor Jupiler League-topscorer Sjoerd Ars. De spits maakte een kwartier voor tijd zijn 24ste treffer en dus de 4-0. Een belangrijke overwinning voor de Zwollenaren, want achtervolger RKC Waalwijk behaalde vrijdag eveneens drie punten.

Trainer Art Langeler plaatste enkele kritische kanttekeningen bij de ruime zege. “Ik vond dat Eindhoven een te groot wedstrijdaandeel had. Verder hebben we bijna alleen kansen gecreëerd uit standaardsituaties en in de omschakeling. Dat moet de komende weken beter." Huurling Jeroen Drost was minder kritisch dan zijn coach. “We hebben prima gespeeld. Binnen een half uur was de wedstrijd eigenlijk al beslist en we zijn de hele wedstrijd verdedigend niet echt in de problemen gekomen. Het bevalt me prima bij FC Zwolle en de samenwerking met Eric Botteghin verloopt steeds beter."

FC Zwolle - FC Eindhoven: 4-0
'03 1-0 Schreurs
'29 2-0 Van der Rijt (e.d.)
'62 3-0 Slot
'76 4-0 Ars

Geel: Achenteh, Rossen (FC Eindhoven)

Opstelling FC Zwolle: Boer, Pot, Botteghin, Drost, Justiana, Slot, Van Polen, Van der Haar, Ars, Schreurs, Van den Berg.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Tahapary, Van der Rijt, Achenteh, Rossen, Kantelberg (Koc/'72), Van Boekel, Van Kruijssen, Van Steensel (Nkoyi-Kianu/'29), Van Simpsen, Van Belle.

Arbiter: Van de Graaf

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Albert van der Haar, Danny Schreurs, Arne Slot, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws