Zwolle finishplaats in Vuelta a España?

| 30-06-2012

Zwolle is in beeld als finishplaats van een etappe in de Vuelta a España 2015. De organisatie én de gemeente Zwolle zijn enthousiast, zo meldt de Stentor zaterdag. “Als Zwolle ja zegt, wordt het Zwolle”, stelt Jos Vaessen, organisator van de Nederlandse Vuelta-etappes. In 2015 doet de Spaanse wielerronde Nederland aan voor vier etappes, te beginnen in Emmen. “Dat is 99,9 procent zeker; 2015, daar komt niemand meer aan.”

Het is de bedoeling dat de ploegentijdrit en de eerste drie etappes van de 2015-editie van de Ronde van Spanje verreden gaan worden in de noordelijke provincies van ons land. In 2009 startte de Vuelta in Assen. Een uitstapje dat, ondanks buien en een flink aantal valpartijen, zowel bij het publiek als bij de organisatie tot grote tevredenheid leidde. Daardoor wil de Vuelta graag terugkomen in Nederland, zo onderschrijft ook directeur Javier Guillén: “Ook voor ons is het nagenoeg rond.”

In 2015 zijn vooralsnog twee etappes gepland in Friesland en Drenthe, eentje ligt er nog open. Daarvoor is Zwolle een serieuze optie, al dingen meer steden en provincies, zoals Zeeland, naar een etappe. Finishplaats worden kost de stad een slordige 250.000 euro. Zwolse sportwethouder Gerrit Piek is enthousiast, maar wacht de plannen af, alvorens de raad om een bijdrage te vragen, weet de Stentor. Mocht de provincie graag zien dat het peloton ook in Overijssel start en -bijvoorbeeld- de Sallandse Heuvelrug aandoet, is dat een optie. Raadslid Frankwin Mussche en Stentor-verslaggever Sander Wageman namen vorig jaar het initiatief om een Vuelta-eindstreep in Zwolle te leggen.

Gemeente Zwolle, Wielrennen, De Stentor, Wethouder Gerrit Piek, Vuelta a España

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws