Zwolle Fietst! in kader van verkiezing

| 01-04-2014

De gemeente Zwolle organiseert op zaterdag 12 april samen met een aantal ondernemers het fietsevenement Zwolle Fietst!. Op en rond het Grote Kerkplein worden verschillende activiteiten georganiseerd en tevens kunnen fietsers vanaf 12 april drie toeristische fietsroutes downloaden. “Hopelijk draagt dit bij aan de bekendheid van de fietsmogelijkheden”, stelt de organisatie.

Zwolle is samen met Almere, Eindhoven, Velsen en Enschede genomineerd voor de titel Fietsstad 2014. In aanloop naar de verkiezing voor die titel organiseren de vijf steden een fietsevenement. In Zwolle kunnen de deelnemers drie toeristische fietsroutes rijden, te downloaden via de site van de gemeente. Daarnaast zijn er rond het Grote Kerkplein nog de nodige andere activiteiten. “Verschillende BMX-fietsers laten stunts zien, er is een fietskoerierswedstrijd voor kinderen en bezoekers hebben onder andere de mogelijkheid om te speeddaten in een speciale fietstaxi.”

Met Zwolle Fietst! wil de gemeente bekendheid geven aan de verkiezingen voor fietsstad 2014 en extra aandacht geven aan Zwolse fietsroutes en de fietsmogelijkheden. “Rond het evenement werken de gemeente, de fietsersbond en Profile de Fietsspecialist nauw samen. Ook verlenen verschillende lokale ondernemers hun medewerking”, aldus de organisatie. “Iedereen is op 12 april natuurlijk van harte welkom op het Grote Kerkplein. Meer informatie is te vinden op www.zwolle.nl/fiets.”

Gemeente Zwolle, Fietsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws