Zwolle en Berkum jagen op bekersucces

| 19-09-2011

De komende week staat de tweede ronde van de KNVB Beker op het programma, met hierbij maar liefst twee Zwolse deelnemers. Op dinsdagavond gaat FC Zwolle op bezoek bij Cambuur Leeuwarden en hoofdklasser VV Berkum ontvangt een dag later de profvoetballers van SC Veendam.

FC Zwolle lijkt de laatste maanden een abonnement te hebben op wedstrijden tegen Cambuur. Dit wordt de vierde confrontatie in vier maanden. In de voorgaande drie duels bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Hoe de krachtsverhoudingen dinsdagavond zullen zijn, is nog afwachten. Beide selecties zijn sinds het laatste treffen immers flink veranderd. Cambuur heeft bijvoorbeeld de beschikking gekregen over Erik Bakker, die overkwam van FC Zwolle. Ook spelers als Martijn Barto en Marco van der Heide, die beiden op het Zwolse verlanglijstje stonden, spelen inmiddels in Leeuwarden. Trainer Alfons Arts kent met de Friezen een redelijke competitiestart met tien punten uit zes duels. Afgelopen vrijdag ging de ploeg nog met 2-1 onderuit op bezoek bij FC Dordrecht.

Bij FC Zwolle staan de gezichten na de 3-1 overwinning op FC Volendam weer wat vrolijker. Ondanks de afwezigheid van Norair Mamedov, Jeroen Ketting en Arne Slot slaagde de ploeg van trainer Art Langeler er toch in om vrij aardig spel op de mat te toveren. Er lijkt voor Langeler dan ook geen enkele reden om te sleutelen aan de basisformatie, die hij tegen de Voledanmmers het veld instuurde. Dat betekent dat er opnieuw een basisplaats is voor de 18-jarige Mustafa Saymak. Saymak stond vrijdag aan de basis van de derde Zwolse treffer, door met een hakbal linksback Bart van Hintum te lanceren. Het duel in Leeuwarden begint dinsdag om 20.00 uur.

Historische avond voor Berkum
Voor Berkum is het spelen van de tweede ronde al een prestatie op zich. Nog nooit wist de ploeg van trainer Roeland ten Berge zo ver te komen. En dat terwijl Berkum via een omweg in het toernooi belandde. Nadat Berkum vorig jaar in de kwartfinale van de regionale beker verloor, volgde er voor aanvang van dit seizoen een herkansing. Hierin bleken een 1-1 gelijkspel tegen Bennekom en een 2-1 overwinning op Alverna genoeg voor een plaats in de eerste ronde van de KNVB Beker. In de eerste ronde wist de ploeg op Urk met 1-2 te winnen, door doelpunten van Kassim Bizimana en Youp Kok.

Tegenstander SC Veendam herbergt enkele bekende gezichten. Zo is Zwollenaar en oud FC Zwolle-speler Anco Jansen een belangrijke pion in het elftal van trainer Gert Heerkes, terwijl ook Pepijn Kluin een recent verleden in Zwolse dienst heeft. Veendam staat momenteel zestiende in de Jupiler League, maar lijkt de laatste wedstrijden weer wat in vorm te komen. Uit de laatste twee wedstrijden pakte de ploeg liefst vier punten. Het duel tussen Berkum en Veendam begint woensdag om 20.00 uur op sportpark De Vegtlust.

VV Berkum, Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, KNVB Beker, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws