Zwolle eenvoudig voorbij FC Dordrecht

| 27-03-2010

FC Zwolle heeft in Dordrecht prima zaken gedaan door de plaatselijke FC met 0-3 te verslaan. In aanloop naar de naderende play offs koos trainer Art Langeler voor een andere samenstelling van zijn team, met aanvallend en verzorgd voetbal als belangrijkste ingrediënten. Dit pakte tegen de Dordtenaren goed uit, want door twee doelpunten van Arne Slot en een doelpunt van Danny Schreurs werd er eenvoudig gewonnen. Zo hadden de bezoekers geen kind aan de schapekoppen.

In een wedstrijd die maar moeilijk op gang kwam, was het voetballend gezien geen hoogstaande wedstrijd. Er was maar één ploeg die er iets van wilde maken en dat was de bezoekende formatie. Al binnen een minuut kon Eldridge Rojer de score openen, maar zijn inzet belandde in de handen van doelman Stef Doedee. In de negentiende minuut was het voor FC Zwolle wel raak. Arne Slot schoot de bal uit een vrije schop, net buiten de zestien meter, in de touwen. Dit was gelijk het hoogtepunt uit de eerste helft, want beide ploegen probeerden van alles, maar het leverde verder geen hoogte punten op.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken, want al snel verdubbelde Danny Schreurs voor de Zwollenaren de score. In de 49ste minuut schoot Schreurs een klutsbal binnen. Iedereen die de schapekoppen lief is appelleerde voor buitenspel, maar scheidsrechter Winter keurde het doelpunt goed. Niet veel later kreeg Marcel van der Sloot een onnodige rode kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Voor de bezoekers pakte dit goed uit, want hierdoor ontstond er nog meer ruimte. In het slot van de wedstrijd werd de ingevallen Bram van Polen neergehaald in de zestien meter van Dordrecht. Slot nam de gegeven strafschop voor zijn rekening. Keeper Doedee wist de pal te stoppen, maar uit de rebound schoot Slot alsnog binnen.

Art Langeler was na afloop blij met de overwinning. “Ik vond het leuk om tegen mijn oude trainer Gert Kruys te spelen, waar ik veel van heb geleerd. Wat resulteerde in deze 0-3 overwinning.” Trainer Gert Kruys reageerde teleurgesteld. “Als FC Zwolle echt gas had gegeven, was de score vele malen hoger uit gevallen.” Vrijdag 2 april spelen de blauw-witten weer voor eigen publiek. Uit de kelder van de Jupiler League komt dan FC Oss op bezoek.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Danny Schreurs, Arne Slot, Eldridge Rojer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws