Zwembad De Vrolijkheid zaterdag open

| 15-10-2012

De deuren van het nieuwe zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 gaan zaterdag 20 oktober om 14.00 uur voor het eerst open voor publiek. Tijdens een feestelijke open dag kan iedereen alvast een kijkje komen nemen in het nieuwe zwembad, waarna belangstellenden zondag ook echt een duik kunnen nemen in het zwembad. Waar aanvankelijk gepland was het nieuwe zwembad eind dit jaar op te leveren, kan het door een voortvarende bouw al voor de herfstvakantie in gebruik worden genomen.

Tijdens de open dag is de toegang gratis voor alle geïnteresseerden. Er worden rondleidingen door het nieuwe sportcomplex gegeven, voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten en de verenigingen die in het zwembad gevestigd zitten presenteren zich. Tevens kunnen bezoekers op deze dag ook een abonnement kopen of zich inschrijven voor de zwemlessen die gegeven gaan worden. Na de open dag kunnen alle Zwollenaren op zondag 21 oktober vanaf 10.00 uur daadwerkelijk een duik nemen in het zwembad. Er kan gezwommen worden en aansluitend is het bad de gehele herfstvakantie open voor recreatief zwemmen.

Het nieuwe zwembad biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen en kent vele recreatiemogelijkheden. De Vrolijkheid heeft onder andere twee wedstrijdbaden met beweegbare bodem, een instructiebad met beweegbare bodem, een recreatiebad met glijbaan, whirlpools, een peuterbad en zonnebanken. Ook beschikt het zwembad over een basic fitness ruimte en is er ook de gelegenheid voor een kopje koffie of een versnapering in de aanwezige horeca. De nieuwe naam van het zwembad is voortgekomen uit een prijsvraag die gewonnen werd door Robert IJntema, die de naam De Vrolijkheid verzon. De Vrolijkheid is bij de Zwollenaar bekend als het deel van de stad waar het zwembad is gevestigd. Bovendien geeft vrolijkheid het karakter aan van de beleving die we in Zwolle graag zien bij het gebruik van dit zwembad.

Het nieuwe zwembad, tegenover het IJsseldelta Stadion, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er is een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Dat maakt zwembad De Vrolijkheid tot het meest duurzame zwembad van Nederland. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit zelf op 20 oktober te bekijken.

Zwemmen, Optisport, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws