Zwaarbevochten zege voor handbalsters

| 12-12-2017

De damesformatie van Travelbags/HV Zwolle heeft zondag het uitduel bij Wijhe '92 2 winnend afgesloten. Makkelijk ging het allerminst, maar uiteindelijk stond er een 22-26 zege op het bord. Hoogtepunt van de wedstrijd was de rentree van Sharmaine Oerbekke, die na een lange periode van blessureleed haar eerste speelminuten maakte. Het herenteam van HV Zwolle verloor met 28-18 van het tweede team van DFS Arnhem.

© Barbara Timmermans

De Zwolse damesploeg ging op bezoek bij het tweede team van Wijhe '92 en moest alle zeilen bijzetten om een overwinning te pakken. Wijhe kwam al snel op een voorsprong van twee punten, maar daar had Zwolle een antwoord op. Het bracht de stand op gelijke hoogte en beide ploegen gingen ook rusten met een gelijke stand: 8-8. In de tweede helft begon Travelbags/HV Zwolle erg sterk in de dekking, waardoor Wijhe lastig tot scoren kwam. Het bracht de Zwollenaren naar een voorsprong van maximaal vijf punten en dat gaatje was uiteindelijk voldoende voor de overwinning. Er waren nog wel de nodige tijdstraffen en Wijhe strafte enkele slordigheden af, maar de zege kwam niet meer in gevaar: 22-26.

Heren zetten goede partij neer
Op bezoek bij DFS Arnhem speelden de heren van Travelbags/HV Zwolle een prima partij. Gewonnen werd er echter niet. Bij rust was het 12-9 voor de thuisploeg en direct na rust maakte DFS het verschil. Binnen no-time liep het een doelpunt of zes uit en die tik kwam HV Zwolle niet te boven. Toch lukte het nog wel om in het eigen spel te komen, waardoor onder andere Lesley Rigter en Igor Klomp nog konden scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk met 28-18 verloren.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws