Zwaar dagje voor junioren Hanzerenners

| 02-04-2012

De juniorenploeg van Hanzerenners Zwolle heeft zaterdag in de veertigste Rabo Omloop van Noord West Overijssel geen echte rol van betekenis kunnen spelen. De wedstrijd langs onder meer Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Blokzijl en de Kadoelen werd gedomineerd door de Deense wielerclub Roskilde. Zij leverde na ruim 120 kilometer koers de eerste vijf renners af, voordat Ricardo van Dongen (Oosterhout) als beste Nederlander over de streep kwam. Bas Tietema eindigde op een veertiende plek als eerste Zwollenaar.

Alle junioren van de Hanzerenners waren er zaterdag op gebrand om een goede klassering te rijden in hun eigen regio, maar direct vanaf de start in Genemuiden werd het peloton op een lint getrokken, viel het in brokken uiteen en kwamen meerdere renners in de problemen. Robert de Vries had het direct moeilijk en belandde - mede door zijn gebrek aan ervaring - in de laatste groep die rond Giethoorn als eerste uit de wedstrijd werd gehaald. De overige mannen bevonden zich toen nog wel in de eerste twee groepen van de koers.

Een uitvalpoging van Rick Mensink en Dylan van Zijl was geen lang leven beschoren, maar toen Van Zijl het nogmaals probeerde en drie medevluchters meekreeg had hij meer succes. Zij wisten een klein uur uit de greep van het peloton te blijven. Bij Steenwijk werden ze weer achterhaald en stak een peloton van tachtig renners voorbij. Door een valpartij kwamen Rick Mensink en Jordi Boerman vervolgens in de problemen. Rick moest verder met een kapotte schoen en Jordi kon de wedstrijd op last van de jury staken. Bij Vollenhove werd ook Rick uit koers gehaald, net als Diederik Tuin. Bas Tietema handhaafde zich mooi in de voorste groep, Maikel Bos, Henk Klein Tijssink en Dylan van Zijl in de tweede.

Op veertig kilometer voor de meet lieten de Denen van wielerclub Roskilde zien dat zij niet voor niets naar Nederland gekomen waren. Met vijf man sterk werd er uit het eerste peloton gedemarreerd en niemand kon volgen. Als één blok reden zij naar de finish en daar werden de eerste vijf plaatsen verdeeld. Sören Kragh Andersen kon uiteindelijk met de handen in de lucht, voor Mathias Krigbaum en Mads Pedersen. Bas Tietema wist zich knap in de eerste groep achtervolgers te handhaven en werd veertiende. Maikel reed, ondanks dat hij zich in het begin niet sterk voelde, de wedstrijd uit als dertigste, Dylan als 31ste en Henk werd 36ste.

Wielrennen, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Henk Klein Tijssink, Jordi Boerman, Bas Tietema, Diederik Tuin, Dylan van Zijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws